Peutergroep Houten: Oude Dorp | Kind & Co

Peutergroep Houten: Oude Dorp

  1. Uk & Puk

    Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Oude Dorp?

De locatie Oude dorp is gehuisvest in de Van Harte School en ligt centraal gelegen ten opzichte van het sfeervolle Oude Dorp (Houten-Noordwest). Het is een gezellige locatie, omringd door mooie grote bomen en dicht bij de winkels van het Oude Dorp. Handig als u nog even een boodschap wilt doen terwijl uw peuter bij ons speelt!

 

Wat biedt peutergroep Oude Dorp?

De peutergroep is gezellig en uitdagend ingericht met diverse speelhoeken waar ruimte is voor verschillende soorten spel, zoals een bouwhoek, beweeghoek en een huishoek. Er staan lage tafels waar de kinderen aan kunnen kleien, knutselen, puzzelen en een spelletje kunnen doen. Ook drinken we daar in de ochtend water en eten we fruit. We zijn ook veel buiten, ruimte genoeg om naar hartenlust te klimmen, klauteren en fietsen op het plein!

 

Op de peutergroepen kunnen kinderen lekker spelen met leeftijdsgenootjes en is er een leuk activiteitenaanbod. De activiteiten worden veelal aangeboden aan de hand van de methode Puk en Ko. De pop Puk maakt veel dingen mee die voor de kinderen herkenbaar zijn, zoals ziek zijn, het weer en eten en drinken.

 

Met behulp van Uk & Puk stimuleren wij de verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals de taalontwikkeling, de sociaal communicatieve vaardigheden, de motorische vaardigheden en wordt aandacht besteed aan voorbereidend rekenen. Hierdoor wordt de overgang naar de basisschool gemakkelijker.

 

De reguliere groepen maken elk jaar een boswandeling of brengen een bezoek aan de kinderboerderij. We sluiten het schooljaar af met een zomerfeest. Soms houden we dit op de locatie, maar ook speelplaats ‘De Bergjes’ in Houten is populair.

 

Kom gerust een keertje binnen lopen voor vragen of meer informatie. U bent van harte welkom!

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

Adres

Loerikseweg 11 A
3991 AA  Houten
Tel. 030 – 200 60 03
LRKP 173619836

Maandag
van 8:30 tot 12:00 uur
Dinsdag
van 8:30 tot 12:00 uur
Donderdag
van 8:30 tot 12:00 uur
Vrijdag
van 8:30 tot 12:00 uur

Tijdens schoolvakanties gesloten.

Mies Kroese
clustermanager
tel. 06 - 131 723 16
m.kroese@kmnkindenco.nl
Rita Steunenberg
senior pedagogisch medewerker
tel. 06 - 130 657 39
r.steunenberg@kmnkindenco.nl