Peutergroep Houten: Oude Dorp

  1. Uk & Puk

    Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Oude Dorp?

De locatie Oude dorp is gehuisvest in de Heilige Familieschool en ligt centraal geleden ten opzichte van het sfeervolle oude dorp (Houten-Noordwest). Het is een gezellige locatie, omringd door mooie grote bomen en dicht bij de winkels van het oude dorp. Handig als u nog even een boodschap wilt doen terwijl uw peuter bij ons speelt!

Wat biedt de 3+ groep?

In deze groep krijgen de oudere kinderen net wat meer aangeboden dan in de reguliere groepen. Peuters van drie jaar hebben vaak meer behoefte aan uitdaging en willen graag samen spelen met leeftijdsgenootjes. Speciaal voor deze peuters is er de 3+ groep.

Veel kinderen van de 3+ groep spelen al één of meer dagdelen in een andere peutergroep of gaan naar een kinderdagverblijf, maar dit is geen vereiste.

Doordat de kinderen zich beter/langer kunnen concentreren kunnen er in de 3+ groep andere/meer uitdagender kringactiviteiten worden gedaan.  De peuters krijgen vaak de kans zelf iets te vertellen, worden uitgedaagd na te denken en naar de anderen te luisteren.

Er wordt uitdagend speelgoed aangeboden, er is tijd voor gezelschapsspelletjes en er is veel ruimte om het fantasiespel samen met de andere peuters uit te bouwen. Er wordt extra aandacht besteed aan de ontwikkeling van de zelfstandigheid en sociale omgangsvormen en er is veel ruimte voor de creatieve ontwikkeling van de peuters. Kortom het spelen op de 3+groep is een extra voorbereiding voor de basisschool.

Wat biedt de reguliere groep?

De reguliere groepen maken elk jaar een boswandeling of brengen een bezoek aan de kinderboerderij. we sluiten het schooljaar af met een zomerfeest. Soms houden we dit op de locatie, maar ook speelplaats ‘De Bergjes’ in Houten is populair.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Pedagogisch werkplan

Er is geen online werkplan beschikbaar. Vraag deze op bij uw locatie.

Neem contact met mij op

Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

Adres

Loerikseweg 11 A
3991 AA  Houten
Tel. 030 – 200 60 03
LRKP 173619836

Maandag
van 8:30 tot 12:00 uur
Dinsdag
van 8:30 tot 12:00 uur
Woensdag
van 8:30 tot 12:00 uur
Donderdag
van 8:30 tot 12:00 uur
Vrijdag
van 8:30 tot 12:00 uur

Tijdens schoolvakanties gesloten.

Margreth Ooijen
clustermanager
tel. 06 - 131 723 16
m.ooijen@kmnkindenco.nl
Anita Niks
senior pedagogisch medewerker
tel. 06 - 130 657 39
a.niks@kmnkindenco.nl