Peutergroep Houten: Oude Dorp

 1. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

 2. VE-gecertificeerd

  Voorschoolse educatie (VE) is onderwijs voor peuters met een taalachterstand. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier hun taalachterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

Waar ligt peutergroep Oude Dorp?

Peutergroep Oude Dorp is een peutergroep voor maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar. De groep is gevestigd in de Van Harteschool en heeft een eigen ingang.

 Wat biedt peutergroep Oude Dorp?

De peutergroep is gezellig en uitdagend ingericht met diverse speelhoeken waar ruimte is voor verschillende soorten spel, zoals een bouwhoek, beweeghoek en een huishoek. Er staan lage tafels waar de kinderen aan kunnen kleien, knutselen, puzzelen en een spelletje kunnen doen. Ook drinken we daar in de ochtend water en eten we fruit. We zijn ook veel buiten, ruimte genoeg om naar hartenlust te klimmen, klauteren en fietsen op het plein!

Op de peutergroepen kunnen kinderen lekker spelen met leeftijdsgenootjes en is er een leuk activiteitenaanbod. De activiteiten worden veelal aangeboden aan de hand van de methode Uk & Puk. De pop Puk maakt veel dingen mee die voor de kinderen herkenbaar zijn, zoals ziek zijn, het weer en eten en drinken.

Met behulp van Uk & Puk stimuleren wij de verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals de taalontwikkeling, de sociaal communicatieve vaardigheden, de motorische vaardigheden en wordt aandacht besteed aan voorbereidend rekenen. Hierdoor wordt de overgang naar de basisschool gemakkelijker.

Peutergroep Oude Dorp maakt elk jaar een boswandeling of brengen een bezoek aan de kinderboerderij. We sluiten het schooljaar af met een zomerfeest. Soms houden we dit op de locatie, maar ook speelplaats ‘De Bergjes’ in Houten is populair.

Voorschoolse educatie (VE) peutergroep

Dit is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Dat betekent dat we voor kinderen met een VE-indicatie extra aandacht besteden aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren. Dat doen we omdat kinderen juist als ze jong zijn snel en makkelijk een taal kunnen leren. Zo kunnen ze goed van start op de basisschool. Meer informatie over VE-peutergroepen kunt u hier lezen.

Kom gerust een keertje binnen lopen voor vragen of meer informatie. U bent van harte welkom!

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Vikingenpoort 30
  3991 JS Houten
  Tel. 06 – 260 302 99
  LRK 207416710

  Maandag
  van 8:30 tot 12:30 uur
  Dinsdag
  van 8:30 tot 12:30 uur
  Donderdag
  van 8:30 tot 12:30 uur
  Vrijdag
  van 8:30 tot 12:30 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Mies Kroese
  clustermanager
  tel. 06 - 131 723 16
  m.kroese@kindenco.nl
  Suzanne de Liefde
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 821 762 28
  s.deliefde@kmnkindenco.nl