Kinderdagverblijf

   

Een warme, liefdevolle omgeving

Terwijl u als ouder aan het werk bent, geeft het een fijn gevoel als u weet dat uw kind liefdevol wordt opgevangen door onze pedagogisch medewerkers. Bij ons op het kinderdagverblijf (0-4 jaar) hebben onze pedagogisch medewerkers aandacht voor ieder kind. Zo hebben de kinderen alle ruimte om in een fijne omgeving te ontdekken en te spelen.

Op ontdekkingstocht

Spelenderwijs leren, begint al heel jong. Onze kinderdagverblijven hebben een gezellige, huiselijke sfeer waarin alle kinderen veilig op ontdekkingstocht kunnen. Voor de allerkleinsten hebben we grondboxen, waarin ze veilig zelf kunnen ontdekken en doen. Voor de grotere kinderen zijn er speelhoeken met allerlei materialen om zelf te spelen. Ook heeft ieder kinderdagverblijf een eigen buitenruimte, want als het even kan, wordt er lekker buiten gespeeld. We observeren en volgen de kinderen in hun ontwikkeling en passen het activiteitenaanbod daarop aan. Zo krijgt ieder kind bij ons de ruimte om te ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo.

Een dag op het kinderdagverblijf

Vanaf 7.30 uur staat onze pedagogisch medewerker klaar om uw baby of peuter op te vangen. Na een korte overdracht, neemt de pedagogisch medewerker uw kind liefdevol van u over. Voor jonge kinderen zijn vaste gewoontes heel belangrijk. Daarom zijn er bij ons vaste momenten om te eten, spelen en te slapen. Baby’s volgen hierin hun eigen ritme. De peuters slapen of rusten na de lunch. Iedere dag staan er leuke (thema-)activiteiten gepland. Rond 17.00 uur is het weer tijd om met papa en mama mee te gaan! Onze pedagogisch medewerker zorgt voor een overdracht zodat u weet wat uw kind die dag heeft beleefd.

Wilt u een kijkje komen nemen op één van onze locaties?
U bent van harte welkom! Vraag hier uw rondleiding aan.

Praktische informatie

De tarieven voor onze kinderdagverblijven vindt u hier. De daadwerkelijke kosten voor de kinderopvang zijn afhankelijk van uw inkomen. Met onze rekentool kunt u een indicatie krijgen van uw netto kosten voor de kinderopvang.

Onze kinderdagverblijven zijn standaard geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Op alle erkende feestdagen zijn onze kinderdagverblijven gesloten. Een aantal locaties heeft afwijkende openingstijden. Kijk op de locatiepagina van uw locatie wat de openingstijden van de locatie zijn.

In ons Pedagogisch Beleid staat onze pedagogische visie beschreven. Het biedt kaders voor de wijze waarop wij onze dienstverlening vormgeven. In dit beleid zijn uitgangspunten en basisdoelen van de opvang vastgelegd, die ten grondslag liggen aan ons pedagogisch handelen in onze kindercentra, op de peutergroepen en bij gastouders. De praktische vertaling van dit beleid vindt u terug in het pedagogisch werkplan van de locatie. Deze zijn te vinden op de locatiepagina’s.

Op onze kinderdagverblijven werken we met de methode Uk & Puk om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden van kinderen. Ook geeft de methode de eerste rekenprikkels. Lees hier meer over de methode Uk & Puk.

Heeft u vragen? Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

Zoek een locatie in uw buurt