Buitenschoolse opvang | Kind & Co

Buitenschoolse opvang

   

Na schooltijd komt uw kind op de buitenschoolse opvang (BSO) ontspannen in een vertrouwde en veilige omgeving. Onze enthousiaste medewerkers staan klaar om uw kind liefdevol op de vangen en er een leuke dag van te maken. Ieder kind mag bij ons zichzelf zijn en krijgt de kans zich optimaal te ontwikkelen.

Altijd wat leuks te doen
Een dag op de BSO betekent lekker ontspannen, plezier maken met je vrienden en veel leuke dingen doen. Onze pedagogisch medewerkers organiseren aan de hand van steeds wisselende thema’s leuke activiteiten met en voor de kinderen. Voor deze ontwikkelingsgerichte activiteiten halen we ook inspiratie uit de activiteitenbibliotheek van Doenkids. Zo is er altijd wel iets leuks te doen: sporten, knutselen of een leuke workshop. De workshops worden voor al onze locaties geregeld door onze eigen activiteitenmakelaar. Zo is het nooit saai bij ons!

Een dag op de BSO
Na een lange schooldag halen onze pedagogisch medewerkers de kinderen van school. Als iedereen binnen is, kunnen de kinderen tijdens het gezellige eet- en drinkmoment hun verhaal kwijt over de dag. Daarna dagen wij de kinderen uit om mee te doen aan de geplande activiteit(en). De kinderen hebben altijd vrije keuze om hier wel of niet aan mee te doen. Natuurlijk is er ook ruimte om lekker zelf te spelen, te lezen of iets anders te doen. Aan het einde van de middag komt u uw kind weer ophalen en zorgen de pedagogisch medewerkers voor een goede overdracht.

Wilt u een kijkje komen nemen op één van onze locaties?
U bent van harte welkom! Vraag hier uw rondleiding aan.

Praktische informatie

Voor onze buitenschoolse opvang kunt u verschillende pakketten afnemen. De tarieven voor de verschillende pakketten vindt u hier. De daadwerkelijke kosten voor de kinderopvang zijn afhankelijk van uw inkomen. Met onze rekentool kunt u een indicatie krijgen van uw netto kosten voor de kinderopvang.

De openingstijden van de buitenschoolse opvang sluiten aan op de schooltijden van uw kind. De meeste BSO’s bieden opvang tot 18.30 uur. Wanneer de school gesloten is in verband met een studiedag of een vakantie, is de BSO de gehele dag geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Bekijk voor de precieze openingstijden van uw locatie de locatiepagina.

Ons pedagogisch beleid verwoordt onze pedagogische visie en biedt kaders voor de wijze waarop wij de dienstverlening naar kinderen en ouders willen vorm geven. In dit beleid zijn uitgangspunten en basisdoelen van de opvang vastgelegd, die ten grondslag liggen aan ons pedagogisch handelen in onze kindercentra, op de peutergroepen en bij gastouders. De praktische vertaling van dit beleid vindt u terug in het pedagogisch werkplan van de locatie. Deze zijn te vinden op de locatiepagina’s.

Heeft u vragen over onze buitenschoolse opvang? Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

Wanneer uw kind net iets extra’s nodig heeft (denk bijv. aan ASS, auditieve beperkingen e.d.), kunt u op een aantal van onze BSO-locaties terecht bij de Nova groep. De BSO Nova groepen zijn kleiner dan de andere BSO locaties. Deze groepen hebben namelijk maximaal 6 kinderen van de leeftijd van vier tot dertien jaar op één groep voor een intensievere zorg. Voor meer informatie over onze Nova groepen kijk hier.

Op verschillende locaties verzorgen wij ook voorschoolse opvang van 7.30 tot 8.30 uur. Wanneer u vroeg naar uw werk gaat, zorgen wij ervoor dat uw kind op een ontspannen manier op tijd op school is. Op de locatiepagina van uw locatie kunt u zien of de locatie ook voorschoolse opvang biedt.

Zoek een locatie in uw buurt