Buitenschoolse opvang | Kind & Co

Buitenschoolse opvang

   

Met plezier naar de BSO!

Na schooltijd komt uw kind op de BSO ontspannen in een vertrouwde en veilige omgeving. Onze enthousiaste medewerkers maken er samen met de kinderen een gezellige middag van. De ene keer bouwen we samen een hut en de andere keer bakken we een heerlijke worteltaart. De BSO is nog leuker met vriendjes en vriendinnetjes. De jonge kinderen maken nieuwe vrienden en de wat oudere kinderen chillen samen op de bank met een boek, tijdschrift of muziek. Op de BSO is genoeg ruimte om samen met je vrienden te spelen of samen aan een activiteit te werken. Maar ook ontspannen even op jezelf zijn, kan natuurlijk altijd!

De leukste activiteiten

Onze pedagogisch medewerkers organiseren aan de hand van steeds wisselende thema’s leuke activiteiten met en voor de kinderen. Voor deze ontwikkelingsgerichte activiteiten halen we ook inspiratie uit onze activiteitenbibliotheek Doenkids. Daarnaast organiseren we leuke workshops voor de kinderen zoals een workshop Streetdance of een workshop Reptielen. Vlak voor de zomervakantie krijgen alle kinderen ons eigen Kind & Co Doeboek. Zo kunnen ze ook thuis en tijdens de zomervakantie lol maken met de leukste activiteiten.

Een dag op de BSO

De school is uit: hup jas aan en op naar de BSO van Kind & Co samen met onze pedagogisch medewerkers. Eerst vertellen de kinderen tijdens het gezellige eet- en drinkmoment hoe hun schooldag was. Daarna is het tijd voor een activiteit. De kinderen worden zoveel mogelijk betrokken bij het bedenken, organiseren en uitvoeren van de activiteiten. We laten ze altijd vrij om mee te doen. Aan het einde van de middag haalt u uw kind weer op en zorgen de pedagogisch medewerkers voor een goede overdracht.

Wilt u een kijkje komen nemen op één van onze locaties?
U bent van harte welkom! Vraag hier uw rondleiding aan.

Praktische informatie

Voor onze buitenschoolse opvang kunt u verschillende pakketten afnemen. De tarieven voor de verschillende pakketten vindt u hier. De daadwerkelijke kosten voor de kinderopvang zijn afhankelijk van uw inkomen. Met onze rekentool kunt u een indicatie krijgen van uw netto kosten voor de kinderopvang.

De openingstijden van de buitenschoolse opvang sluiten aan op de schooltijden van uw kind. De meeste BSO’s bieden opvang tot 18.30 uur. Wanneer de school gesloten is in verband met een studiedag of een vakantie, is de BSO de gehele dag geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Bekijk voor de precieze openingstijden van uw locatie de locatiepagina.

In ons pedagogisch beleid staat onze pedagogische visie beschreven. Het biedt kaders voor de wijze waarop wij onze dienstverlening vormgeven. In dit beleid zijn uitgangspunten en basisdoelen van de opvang vastgelegd, die ten grondslag liggen aan ons pedagogisch handelen in onze kindercentra, op de peutergroepen en bij gastouders. De praktische vertaling van dit beleid vindt u terug in het pedagogisch werkplan van de locatie. Deze zijn te vinden op de locatiepagina’s.

Heeft u vragen? Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

Wanneer uw kind net iets extra’s nodig heeft (denk bijv. aan ASS, auditieve beperkingen e.d.), kunt u op een aantal van onze BSO-locaties terecht bij de Nova groep. De BSO Nova groepen zijn kleiner dan de andere BSO locaties. Deze groepen hebben namelijk maximaal 6 kinderen van de leeftijd van vier tot dertien jaar op één groep voor een intensievere zorg. Voor meer informatie over onze Nova groepen kijk hier.

Op verschillende locaties verzorgen wij ook voorschoolse opvang van 7.30 tot 8.30 uur. Wanneer u vroeg naar uw werk gaat, zorgen wij ervoor dat uw kind op een ontspannen manier op tijd op school is. Op de locatiepagina van uw locatie kunt u zien of de locatie ook voorschoolse opvang biedt.

Zoek een locatie in uw buurt