Kosten kinderopvang

Op deze pagina vindt u wat de maandelijkse kosten zijn voor onze kinderdagverblijven, peutergroepen en BSO’s. In de overzichten staat het bruto uurtarief vermeld. De werkelijke kosten zijn vaak een stuk lager. Van de overheid krijgt u namelijk in veel gevallen een deel van de kosten terug via kinderopvangtoeslag. Met onze rekentool onderaan deze pagina krijgt u eenvoudig een indicatie van uw netto kosten.

Kosten kinderdagverblijf

U kunt kiezen voor opvang op één of meerdere dagen per week. Onze kinderdagverblijven zijn standaard 52 weken per jaar geopend op werkdagen en gesloten op alle erkende feestdagen. Voor enkele kinderdagverblijven geldt een afwijkend uurtarief.

Bekijk hier de bruto uurtarieven voor onze kinderdagverblijven.

Kosten buitenschoolse opvang

U kunt kiezen voor opvang op één of meerdere dagen per week. Onze BSO’s zijn standaard 52 weken per jaar geopend op werkdagen en gesloten op alle erkende feestdagen. De openingstijden van de BSO sluiten aan op de schooltijden. Tijdens vakantieopvang of studiedagen* is de BSO de hele dag geopend. U kunt voor opvang bij de BSO kiezen uit verschillende pakketten:

  • 52-weken-pakket: De opvang is het hele jaar geregeld. Op de dag waarop u tijdens schoolweken opvang afneemt, heeft u ook opvang tijdens vakanties of studiedagen*.
  • 49-weken-pakket: Met dit pakket heeft u opvang tijdens schoolweken. Op de dag waarop u tijdens schoolweken opvang afneemt, heeft u ook opvang tijdens 9 vakantie- of studiedagen*.
  • 46-weken-pakket: Met dit pakket heeft u opvang tijdens schoolweken. Op de dag waarop u tijdens schoolweken opvang afneemt, heeft u ook opvang tijdens 6 vakantie- of studiedagen*.
  • Alleen vakanties: U kunt gebruik maken van opvang tijdens 12 vakantiedagen per heel kalenderjaar.

Bekijk hier de bruto uurtarieven voor onze buitenschoolse opvang.

* Opvang tijdens studiedagen alleen bij voldoende belangstelling.

Kosten peutergroep

Het tarief voor de peutergroep hangt af van uw situatie en de gemeente waarin u woont. Ook is er onderscheid te maken tussen reguliere peuteropvang of peuteropvang met een indicatie voor voorschoolse educatie. In sommige gevallen heeft u recht op kinderopvangtoeslag en soms betaalt de gemeente mee. Voor de tarieven van de peutergroep bij u in de buurt, kunt u kijken op de locatiepagina. De dichtstbijzijnde locatie vindt u via de zoekfunctie hieronder.

   

Wijzigingen doorgeven aan de Belastingdienst

Wijzigingen zoals nieuwe uurtarieven of wijzigingen in uren moet u altijd doorgeven aan de Belastingdienst. Dit kan gemakkelijk via de app Kinderopvangtoeslag. De app is te vinden in de Google Play store en de Apple Store onder de naam ‘Kinderopvangtoeslag’.

Komt uw kind extra? Dan kunt u ook de extra uren van de extra dag(en) opgeven voor kinderopvangtoeslag. Geef deze extra uren wel tijdig door! De Belastingdienst verrekent dit niet automatisch. U moet deze wijziging zelf doorgeven aan de Belastingdienst.

Rekentool

U kunt met onderstaande rekentool een indicatie krijgen van uw netto kosten voor de kinderopvang. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze afdeling Planning & Klantenservice via planning@kindenco.nl of  030 – 600 47 50.