Blog KMN Kind & Co

7 februari 2023

Gezonde kinderopvang – gezonde traktatie

Gezond eten is een hartstikke belangrijk onderdeel van gezond opgroeien. Je kind op jonge leeftijd gezonde dingen laten proeven en ervaren helpt bij het aanwennen van een gezond eetpatroon. Daar hebben jij en je kind nu en later alleen maar plezier en profijt van! Daarom werken wij bij Kind & Co mee aan Gezonde Kinderopvang. In deze blog geeft onze pedagoog Elise een paar voorbeelden over hoe wij op locatie aandacht geven aan lekker èn gezond eten!

Om te kunnen spelen, bewegen, denken en groeien hebben kinderen bouwstoffen nodig. Deze zitten in hun voeding. Ons aanbod van eten en drinken draagt hieraan bij. Op onze locaties volgen wij de adviezen van het Voedingscentrum op. Wij vinden het belangrijk dat de eet- en drinkmomenten op de groep gezellige momenten van de dag zijn. We gaan met elkaar aan tafel en hebben aandacht voor elkaar. Baby’s krijgen tijdens het voeden de onverdeelde aandacht van de pedagogisch medewerker. 

Naast de standaard eet- en drinkmomenten van de dag, zijn er veel gelegenheden in een jaar om bij stil te staan: verjaardagen, het afscheid van de groep en diverse feestdagen. Dit zijn natuurlijk superleuke en gezellige momenten die we graag vieren met elkaar! Als een kind jarig is mag hij/zij de andere kinderen op de groep trakteren. Door alle feestelijke momenten krijgen kinderen al snel 30 traktaties gedurende een jaar. Hierom is het belangrijk om te kiezen voor een feestelijke én gezonde traktatie. Het Voedingscentrum geeft gezonde traktatie- inspiratie: Traktaties en kinderfeest | Voedingscentrum. 

Wist je dat… we binnen Kind & Co Gezonde Kinderopvang Coaches hebben? Zij bieden gedurende het jaar de scholing ‘Een Gezonde Start’ aan onze pedagogisch medewerkers. In deze scholing doen medewerkers kennis en vaardigheden op rond gezonde leefstijlen en het goede voorbeeld geven. 

Meer informatie over gezonde voeding, gezond trakteren en onze werkwijzen vind je op onze website Gezonde kinderopvang | Kind & Co (kmnkindenco.nl). Wil je graag nóg meer informatie lezen 😉; bekijk dan ons Algemeen Pedagogisch Beleidsplan, ons Voedingsbeleid en het Pedagogisch werkplan van de locatie.  

DOOR:

Elise Brunings – Pedagoog

Geen onderdeel van een categorie, Organisatienieuws, Blog

Terug naar vorige pagina