Peutergroep Houten: Vlinder

 1. VE-gecertificeerd

  Voorschoolse educatie (VE) is onderwijs voor peuters met een taalachterstand. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier hun taalachterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

 2. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Vlinder?

Peutergroep Vlinder is gevestigd in basisschool de Vlinder in de wijk De Tuin ligt. De peutergroep heeft een eigen ingang en speelplein.

Wat biedt peutergroep Vlinder?

Bij peutergroep Vlinder komt uw kind om te spelen en te leren. De peutergroep is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Het geeft uw peuter de mogelijkheid om taalvaardigheid, sociaal-emotionele en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast kan uw kind lekker samen spelen met leeftijdsgenootjes. Op deze manier kan uw kind goed van start gaan op de basisschool.

Op de peutergroep wordt gewerkt met de methode Uk & Puk om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Dit gaat veelal aan de hand van thema’s die centraal staan. We doen spelletjes, zingen liedjes, lezen voor, maken af en toe een uitstapje, tekenen en spelen natuurlijk lekker buiten. Zo leren de kinderen spelenderwijs nieuwe dingen.

U wordt als ouder intensief betrokken. Regelmatig organiseren wij een koffieochtend met de ouders om te bespreken wat er allemaal is gedaan rondom een thema. Ook geven we tips wat ouders thuis nog kunnen doen en wat het nieuwe thema wordt.

Voorschoolse educatie (VE) peutergroep

Dit is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Dat betekent dat we voor kinderen met een VE-indicatie extra aandacht besteden aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren. Dat doen we omdat kinderen juist als ze jong zijn snel en makkelijk een taal kunnen leren. Zo kunnen ze goed van start op de basisschool. Meer informatie over VE-peutergroepen kunt u hier lezen.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Bloesemtuin 17A
  3994 PB  Houten
  Tel. 06 – 203 726 61
  LRK 222255687

  Maandag
  van 8:30 tot 12:30 uur
  Dinsdag
  van 8:30 tot 12:30 uur
  Woensdag

  Donderdag
  van 8:30 tot 12:30 uur
  Vrijdag
  van 8:30 tot 12:30 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Mies Kroese
  clustermanager
  tel. 06 - 131 723 16
  m.kroese@kindenco.nl
  Fleur Groen
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 130 657 39
  f.groen@kindenco.nl