Peutergroep Waddinxveen: KAS

 1. Onderdeel van Kindcentrum Kardinaal Alfrinkschool
 2. Voorschoolse educatie (VE) peutergroep

  Dit is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Dat betekent dat we voor kinderen met een VE-indicatie extra aandacht besteden aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren. Dat doen we omdat kinderen juist als ze jong zijn snel en makkelijk een taal kunnen leren. Zo kunnen ze goed van start op de basisschool. Meer informatie over VE-peutergroepen kunt u hier lezen.

 3. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

 4. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt peutergroep KAS?

De peutergroep is onderdeel van Kindcentrum Kardinaal Alfrinkschool. Het KC biedt basisonderwijs, kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang aan. Dit zorgt voor een doorgaande didactische lijn.

Wat biedt peutergroep KAS?

De peutergroep biedt binnen het KC opvang aan kinderen van 2-4 jaar. De groepsruimte is huiselijk ingericht en grenst aan een prachtig buitenterrein. De groep biedt door het spelmateriaal en de inrichting de juiste uitdaging voor de peuters.

Op de peutergroep wordt gewerkt met de erkende methode Uk & Puk om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Dit gaat veelal aan de hand van thema’s die centraal staan. We doen spelletjes, zingen liedjes, lezen voor, tekenen en spelen natuurlijk lekker buiten. Zo leren de kinderen spelenderwijs nieuwe dingen.

Er is een nauwe samenwerking met de school. Alles in één gebouw biedt een vertrouwde omgeving voor de kinderen. De overstap naar de basisschool en de verschillende opvangsoorten is daardoor klein. Ook kunnen broers en zussen, als daar behoefte aan is, elkaar even een knuffel geven tussen het spelen door.

De pedagogisch medewerkers bieden zowel een fysieke als sociaal-emotionele veilige omgeving waarin de kinderen volop begeleid worden in hun ontwikkeling. De kinderen kunnen op hun eigen manier en tempo op onderzoek uit gaan.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Zuidplashof 1
  2743 CR  Waddinxveen
  Tel. 06 – 118 352 27
  LRK 169796097

  Maandag
  8.30 – 12.30 uur
  Dinsdag
  8.30 – 12.30 uur
  Woensdag

  8.30 – 12.30 uur
  Donderdag
  8.30 – 12.30 uur
  Vrijdag
  8.30 – 12.30 uur

  Sanne Verheij
  clustermanager
  tel. 06 - 114 236 53
  s.verheij@kindenco.nl
  Monique Schuling
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 511 759 06
  m.schuling@kindenco.nl