Peutergroep IJsselstein: WIJ

 1. VE-gecertificeerd

  Dit is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Voor kinderen met een VE-indicatie besteden we extra aandacht aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren.

 2. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

 3. Goede voorbereiding op de basisschool

  Bij VE peutergroep WIJ komt uw kind spelen en leren. Peuters ontwikkelen bij ons taalvaardigheid, rekenvaardigheid, sociaal-emotionele en motorische vaardigheden. Zo kan uw kind goed van start op de basisschool.

 4. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt peutergroep WIJ?

Peutergroep WIJ is gevestigd in basisschool IKC WIJ in de wijk IJsselveld in IJsselstein.

Wat biedt peutergroep WIJ?

Bij peutergroep WIJ komt uw kind om te spelen en te leren. De peutergroep is er voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud. Het geeft uw peuter de mogelijkheid om taalvaardigheid, sociaal-emotionele en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Wij hebben daarbij veel aandacht voor het individuele kind. Daarnaast kan uw kind lekker samen spelen met leeftijdsgenootjes. De kinderen worden opgevangen in een eigen lokaal dat knus en sfeervol is ingericht. We kunnen ook gebruik maken van de gymzaal en er is een mooi buitenspeelplein geschikt voor peuters.

Peutergroep WIJ is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Dat betekent dat we voor kinderen met een VE-indicatie extra aandacht besteden aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren. Dat doen we omdat kinderen juist als ze jong zijn snel en makkelijk een taal kunnen leren. Zo kunnen ze goed van start op de basisschool. Meer informatie over VE-peutergroepen kunt u hier lezen.

Er wordt gewerkt met de erkende methode Uk & Puk om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Dit gaat veelal aan de hand van thema’s die centraal staan. Iedere 6 weken wordt er gewerkt aan een nieuw thema. Binnen dit thema worden de verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. We doen spelletjes, zingen liedjes, lezen voor, tekenen en spelen natuurlijk lekker buiten. Af en toe maken we ook een leuk uitje: naar de bibliotheek of een lekkere herfstwandeling. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs nieuwe dingen.

Puzzelgroep

Op de Puzzelgroep komen kinderen van 2 t/m 4 jaar met een aanbeveling voor de Puzzelgroep. Die wordt afgegeven door de jeugdarts op het consultatiebureau. Peuters die een aanbeveling krijgen hebben in een kleine groep met meer structuur en meer aandacht nodig.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Europalaan 1
  3402 TZ IJsselstein
  Tel. 06 – 260 132 04
  LRK 162601657

  Maandag
  08:30 tot 12:30 uur
  Dinsdag
  08:30 tot 12:30 uur
  Woensdag
  08:30 tot 12:30 uur
  Donderdag
  08:30 tot 12:30 uur
  Vrijdag
  Gesloten

  Tijdens schoolvakanties en alle erkende feestdagen zijn wij gesloten.

  Chantal Zwaan
  clustermanager
  tel. 06 - 822 684 31
  c.zwaan@kindenco.nl
  Anoek Mul
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 822 700 36
  a.mul@kindenco.nl