Buitenschoolse opvang Nieuwegein: Batau

 1. Onder BSO tijd zwemdiploma halen

  Er is een samenwerking met Merwestein en KMN Kind & Co dat kinderen onder BSO-tijd hun zwemdiploma kunnen halen.

 2. Doorgaande lijn met de peutergroep en de scholen

  Onze pedagogisch medewerker werkt zowel op de peutergroep Pinocchio als BSO Veldmuis. Zij heeft ook contact met de scholen.

 3. Diverse creatieve activiteiten

  Er wordt een activiteitenprogramma aangeboden waarin de volgende thema’s zijn verwerkt: muziek, creatief, sport en spel en koken.

 4. Samenwerking met andere BSO’s

  In de vakanties is er mogelijkheid om kennis te maken met andere BSO’s. Denk aan sportopvang Bikkels of BSO Bouwgein.

 5. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt buitenschoolse opvang BSO Batau?

BSO Batau is onderdeel van het kindcentrum Batau, waar onder ook de dependance van de Veldrakkerschool, kinderdagverblijf Batau en peutergroep Batau valt. In de scholenvlek Batau-Noord zitten de basisscholen de Veldrakker en de Lucasschool. Wij maken gebruik van de meeste ruimtes van het kindcentrum en sporthal De Waterlelie, welke tegenover de BSO gevestigd is.

Wat biedt BSO Batau?

BSO Batau is onderdeel van Kindcentrum Batau en biedt op alle dagen naschoolse opvang. Er wordt ook voorschoolse opvang aangeboden op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend. De kinderen zijn op leeftijd verdeeld in 3 groepen. Kinderen van 4-6 jaar zitten bij de Bezige Bijtjes, 6-7 jaar bij de Kleine Koters en de kinderen van 7+ jaar en ouder zitten bij de Dolle Boel.

BSO Batau is een gezellige BSO. Ingericht met diverse materialen en mogelijkheden om verschillende activiteiten uit te voeren. Zo is er een ruime keuze aan constructiemateriaal, gezelschapsspellen en poppenhoekmateriaal. Ook is er een relaxhoek waarin de kinderen lekker tot rust kunnen komen met bijvoorbeeld een boek. Aan tafel is er ruimte voor creatieve activiteiten, zoals plakken, knippen en verven. De buitenruimte is ingericht om naar hartenlust te kunnen spelen. Er is voor ieder wat wils: een zandbak, een klimrek met glijbaan en er is ruimte om balspellen te doen.

Er is een samenwerkingsverband met Merwestein, waardoor de kinderen onder BSO-tijd hun zwemdiploma kunnen halen. In de vakanties worden er aan de hand van thema’s verschillende activiteiten aangeboden, bijvoorbeeld picknicken, workshops en in samenwerking met gemeentelijke sportfunctionarissen sportieve activiteiten zoals sportclinics en sportdagen. Tussen de vakanties door wordt met een thema programma gewerkt waarin de volgende activiteiten zijn verwerkt: muziek, creatief, sport en spel en koken.

Samenwerking is belangrijk, daarom werken zoveel mogelijk pedagogisch medewerkers op alle werksoorten die het Kindcentrum te bieden heeft. Er is goede samenwerking en afstemming met de scholen waardoor de overgang van school naar de BSO soepel verloopt.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Heemraadsweide 1
  3437 CA Nieuwegein
  Tel. 030 – 604 83 19
  Tel. 06 – 13 250 667
  LRK 431 992 903

  Maandag
  14:00 tot 18.30 uur
  VSO 7:30 tot 8:30 uur
  Dinsdag
  14:00 tot 18.30 uur|
  VSO 7:30 tot 8:30 uur
  Woensdag
  12.30 tot 18:30 uur
  Donderdag
  14:00 tot 18.30 uur
  VSO 7:30 tot 8:30 uur
  Vrijdag
  14:00 tot 18.30 uur

  Tijdens schoolvakanties geopend van 7:30 tot 18:30 uur. Sluitingsdagen: alle erkende feestdagen

  Gerda Bonouvrié – Spee
  clustermanager
  tel. 06 - 102 645 53
  g.bonouvrie@kindenco.nl
  Patricia Toet
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 260 605 04
  p.toet@kindencoludens.nl
  Annabel Schoorl-Bliemer
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 453 299 43
  a.bliemer@kindencoludens.nl