Buitenschoolse opvang Houten: Vlinder

 1. Kleinschalige opvang op een vertrouwde plek

  Zodra de bel gaat, halen we de kinderen op of lopen de oudere kinderen zelf binnendoor naar de BSO. Kinderen voelen zich vertrouwd in het gebouw en kunnen meteen van de kleinschalige opvang gaan genieten. Op de BSO vangen we 20 kinderen op met 2 pedagogisch medewerkers.

 2. Goede afstemming met school

  BSO Fontein is gevestigd in basisschool Fontein. Er is een goede afstemming, zowel op directieniveau, als tussen de leerkrachten en de pedagogisch medewerkers. Er worden dezelfde pedagogische uitgangspunten nagestreefd. Als het gewenst is, is dagelijks contact met de leerkrachten over de kinderen mogelijk.

 3. Heerlijk spelen

  Zowel in de speelzaal, als buiten op het schoolplein en het aangrenzende speelveld, is volop ruimte voor sport- en spelactiviteiten. Op het schoolplein is onder andere een zandbak, een groot klimtoestel en een tafeltennistafel aanwezig.

 4. Uitdagend activiteitenaanbod en zwemles mogelijk

  Dagelijks vindt er een uitdagend themagericht activiteitenaanbod plaats, waarbij volop aandacht is voor sport en spel, creativiteit en koken. Daarnaast worden af en toe workshops door externen aangeboden waaraan kinderen kunnen deelnemen.
  Op dinsdag kunnen de kinderen onder BSO tijd hun zwemdiploma halen. We werken hiervoor samen met zwembad De Wetering.

 5. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt buitenschoolse opvang (BSO) Vlinder?

BSO Vlinder is gevestigd in het wijkgebouw dat aan basisschool de Vlinder in de wijk De Tuin. De BSO heeft een eigen ingang en speelplein.

Wat biedt BSO Vlinder?

De BSO-ruimte is gezellig en huiselijk ingericht met diverse materialen en mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. Zo is er een ruime keuze aan constructiemateriaal, gezelschapsspellen en knutsel- en techniekmateriaal. Er is een bouw- en huishoek en een chillhoek waar de kinderen lekker tot rust kunnen komen met bijvoorbeeld een boek.
Op de BSO wordt een uitdagend activiteitenprogramma aangeboden, waarop de ruimtes en materialen zijn afgestemd. Voor toneelactiviteiten is er bijvoorbeeld een prachtige theaterkast, waarbij de kinderen zich helemaal kunnen opdoffen! In de keuken worden diverse kookactiviteiten aangeboden en in het speellokaal en buiten is volop ruimte voor bewegingsactiviteiten.
Er is veel individuele aandacht. Ook is er veel aandacht voor de ontwikkeling van uw kind. We hebben regelmatig afstemming met school door middel van contact met de leerkrachten en/of de directie van de school.

Scholen

De kinderen van De Vlinder kunnen op BSO Vlinder terecht.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Bloesemtuin 17A
  3994 PB  Houten
  Tel. 030 – 200 63 54
  LRK 261 122 423

  Maandag
  14:00 tot 18:30 uur
  Dinsdag
  14:00 tot 18:30 uur
  Donderdag
  14:00 tot 18:30 uur

  Tijdens alle vakanties vindt de opvang plaats op BSO Buitenrijk (Raaigras)

  Mies Kroese
  clustermanager
  tel. 06 - 131 723 16
  m.kroese@kindenco.nl
  Suzanne de Liefde
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 821 762 28
  s.deliefde@kmnkindenco.nl