Buitenschoolse opvang Vleuterweide: Boomgaarden

 1. Pedagogisch klimaat

  Op de BSO heerst hetzelfde pedagogisch klimaat als op Basisschool de Fonkeling. We hebben meerdere pedagogisch medewerkers die naast de BSO ook werkzaam zijn op Basisschool de Fonkeling. Zij zijn onderwijsassistent en gymdocent. Dit geeft een fijne samenwerking en extra korte lijntjes tussen school en BSO.

 2. Activiteitenprogramma

  Elke dag worden er activiteiten aangeboden. In de vakantie wordt er gewerkt met verschillende themaweken en worden er uitstapjes gemaakt. In het activiteitenaanbod wordt er onderscheid gemaakt naar leeftijd, zodat ieder kind op zijn/haar leeftijdsniveau kan deelnemen. We maken ook gebruik van de gymzaal aan de Kweektuinlaan.

 3. Opvang tijdens schoolvakanties

  Tijdens schoolvakanties kan uw kind op maandag, dinsdag en donderdag bij BSO Boomgaarden terecht. Op woensdag en vrijdag worden de kinderen van BSO Boomgaarden opgevangen op BSO Tuinlanden.

 4. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt buitenschoolse opvang (BSO) Boomgaarden?

BSO Boomgaarden is gevestigd in Basisschool de Fonkeling aan de Doyennéperenlaan. Wij maken gebruik van de speelzalen en een klaslokaal.

Wat biedt BSO Boomgaarden?

Wij bieden de kinderen een huiselijke sfeer en creatieve activiteiten. In gebouw Appel bevindt de BSO zich in het speellokaal. In gebouw Peer bevindt de BSO zich in het speellokaal en maken we gebruik van een klaslokaal in deelgebruik met Basisschool de Fonkeling. De speelzalen kunnen ook deels gebruikt worden voor sport en spel activiteiten. Daarnaast beschikken we over het speelplein buiten waar de kinderen veel mogelijkheden tot spel hebben. Kinderen kunnen dagelijks kiezen uit meerdere activiteiten. Dit kunnen activiteiten zijn die door de kinderen zelfstandig gedaan kunnen worden zoals knutselen, een gezelschapsspelletje spelen of verkleden. Daarnaast worden er dagelijks activiteiten aangeboden onder begeleiding van een pedagogisch medewerker zoals theater, koken, handvaardigheid, sport.

Op de BSO wordt gewerkt met thema’s waarop de activiteiten aansluiten. De onderbouwgroepen worden tijdens de activiteiten begeleid, terwijl de bovenbouwgroepen meer vrij worden gelaten bij het uitvoeren van de activiteiten. Tijdens de activiteiten wordt er gestimuleerd op de autonomie en creativiteit, maar ook samenspel en participatie. De pedagogisch medewerkers nemen geen genoegen met een ‘gewoon leuke dag’, maar d.m.v. uitjes, individueel- en groepscontact en workshops, proberen de pedagogisch medewerkers er een ‘superleuke dag’ van te maken.

Scholen

De kinderen van Basisschool de Fonkeling kunnen op BSO de Boomgaarden terecht.

Voorschoolse opvang (VSO)

VSO Boomgaarden biedt voorschoolse opvang op maandag, dinsdag en donderdag van 7.30 tot 8.15 uur. De pedagogisch medewerker brengt de kinderen naar school en zorgt dat de overdracht met de leerkracht goed verloopt.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Doyennéperenlaan 1
  3452 EC Vleuten
  Tel. 030 –  760 5082
  LRK 310161642

  Maandag
  14:00 tot 18:30 uur
  Dinsdag
  14:00 tot 18:30 uur
  Woensdag
  Opvangmogelijkheid op BSO Tuinlanden
  Donderdag
  14:00 tot 18:30 uur
  Vrijdag
  Opvangmogelijkheid op BSO Tuinlanden

  Tijdens schoolvakanties opvang van 7:30 tot 18:30 uur op BSO Tuinlanden. Sluitingsdagen: alle erkende feestdagen.

  Wieke Westrik
  clustermanager
  tel. 06 - 434 995 38
  w.westrik@kindenco.nl
  Peter Burger
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 500 521 70
  p.burger@kindenco.nl