Peutergroep Houten: Fontein

 1. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

 2. Peuterplus groep

  Voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong  is er een afgestemd programma onder begeleiding van gespecialiseerde pedagogische medewerkers.

  Het pedagogisch werkplan van de peuterplus groep vindt u hier.

Waar ligt peutergroep Fontein?

Peutergroep Fontein is samen met de buitenschoolse opvang (BSO) gevestigd in de PCBS De Fontein, in de wijk het Mos in Houten.

Wat biedt peutergroep Fontein?

Bij peutergroep Fontein komt uw kind om te spelen en te leren. De peutergroep is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud, met een peuterplusgroep voor kinderen die meer uitdagende activiteiten aan kunnen. Wij geven uw peuter de mogelijkheid om taalvaardigheid, sociaal-emotionele en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast kan uw kind lekker samen spelen met leeftijdsgenootjes. We doen spelletjes, zingen liedjes, lezen voor, tekenen en spelen natuurlijk lekker buiten. Zo leren de kinderen spelenderwijs nieuwe dingen.

De peuterplusgroep 

De peuterplusgroep biedt een speciaal programma voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Zij ontwikkelen zich vlotter dan gemiddeld en hebben nieuwe dingen snel door. In deze groep werken we rondom thema’s en nodigen we de peuters uit om hier dieper in te duiken. Aan deze thema’s worden muzikale en creatieve activiteiten gekoppeld. Hoe werkt nou eigenlijk je fiets? Wat gebeurt er als je kleuren mengt? We stimuleren de peuter om vooral zelf naar antwoorden te zoeken binnen de grenzen van een veilige, prettige omgeving onder begeleiding van gespecialiseerde pedagogisch medewerkers. Naast het reguliere materiaal hebben we de beschikking over speciaal materiaal voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Voor de ouders is er meermalen per jaar een ouderavond met een aan ontwikkelingsvoorsprong-gerelateerd thema.

Mochten er vermoedens zijn van een ontwikkelingsvoorsprong kunt u contact opnemen met afdeling Planning voor de mogelijkheden. De gespecialiseerd pedagogisch medewerkers van de locatie zullen daarna door middel van een uitgebreide intake samen met u onderzoeken of de Peuterplusgroep passend is voor uw kind.

Op dinsdag- en donderdagochtend is de peutergroep geopend voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar oud.  Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend is de peuterplusgroep.

Kom gerust eens een kijkje bij ons nemen. U bent van harte welkom!

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Bronmos 2
  3994 KA Houten
  Tel. 06 – 308 225 98
  peuterplus@kmnkindenco.nl
  LRK 578216255

  Maandag
  van 8:30 tot 12:00 uur (peuterplusgroep)
  Dinsdag
  van 8:30 tot 12:00 uur
  Woensdag
  van 8:30 tot 12:00 uur (peuterplusgroep)
  Donderdag
  van 8:30 tot 12:00 uur
  Vrijdag
  van 8:30 tot 12:00 uur (peuterplusgroep)

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Jannemarie Schilt
  clustermanager
  tel. 06 - 152 381 36
  j.schilt@kindenco.nl
  Lisanne Pellegrom-Rebergen
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 598 719 92
  l.rebergen@kindencoludens.nl
  Dicky van Rijkom-Offermans
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 579 563 47
  d.offermans@kindenco.nl