Peutergroep Houten: Stek

 1. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Stek?

Peutergroep Stek is gevestigd in basisschool De Stek in de wijk de Muur. Het lokaal is fris en licht met gezellige speelhoeken, zoals een huishoek voor rollenspel en een bouwhoek met verschillende soorten constructie materiaal. Peutergroep Stek biedt ruimte voor 14 peuters. Er is een grote afgeschermde buitenruimte met o.a. een grasveld. De peuters kunnen spelen in de grote zandbak, klimmen, klauteren en glijden van de glijbaan. Er is volop ruimte om te bewegen.

Bij slecht weer kan, in overleg met de leerkrachten, ook gebruik worden gemaakt van de gymzaal. Aan de overkant van het fietspad ligt Wijkcentrum Schoneveld, daar zit ook de jeugdbibliotheek.

Wat biedt peutergroep Stek?

Om 8.30 uur is er gelegenheid om uw kind te brengen naar de peutergroep. Bij binnenkomst worden de kinderen begroet door de twee pedagogisch medewerkers en eventueel een vrijwilliger. Nadat de ouders zijn uitgezwaaid, is het tijd voor de kring. Hierin wordt aandacht gegeven aan het thema van die periode door middel van een spel, het zingen van liedjes en het lezen van prentenboeken.
Na de kring, is het tijd voor vrij spel (evt. begeleid door een pedagogisch medewerker of zelfstandig) en te knutselen. Als er is opgeruimd, eten de peuters vers fruit en wordt een beker water gedronken.
Er wordt iedere dag lekker buiten gespeeld. De ochtend wordt afgesloten in een korte eindkring en tussen 11.50 en 12.00 is het tijd om de peuters weer op te halen.

Op de groep is een groot aanbod van uitdagend spelmateriaal, er is tijd voor het spelen van een gezelschapsspel en veel ruimte voor fantasiespel. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de zelfstandigheid en sociale omgangsvormen en er is veel ruimte voor de creatieve ontwikkeling van de peuters.

Regelmatig worden er inloopmomenten voor ouders ingepland. Er worden uitjes georganiseerd zoals het lammetjesbezoek of een herfstwandeling in het bos. Op de groep wordt gewerkt met de methode Uk & Puk. Deze methode is gericht op de spraak/taalontwikkeling, maar door het gevarieerde spelaanbod worden ook andere ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, dit alles om uw kind voor te bereiden op de basisschool.

Kom gerust eens een kijkje nemen, u bent van harte welkom.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Torenmuur 1
  3991 SW Houten
  Tel. 06 – 820 773 61
  LRK 316479536

  Maandag
  8:30 tot 12:00 uur
  Dinsdag
  8:30 tot 12:00 uur
  Donderdag
  8:30 tot 12:00 uur
  Vrijdag
  8:30 tot 12:00 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Jannemarie Schilt
  clustermanager
  tel. 06 - 152 381 36
  j.schilt@kindenco.nl
  Lisanne Pellegrom-Rebergen
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 598 719 92
  l.rebergen@kindencoludens.nl
  Dicky van Rijkom-Offermans
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 579 563 47
  d.offermans@kindenco.nl