Peutergroep Houten: Ridderspoor

  1. Uk & Puk

    Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Ridderspoor?

Peutergroep Ridderspoor (voorheen peutergroep Vuurtoren) ligt in de wijk De Landen.  Peutergroep Ridderspoor vindt u in OBS Ridderspoor.

Wat biedt de 3+ groep?

In deze groep krijgen de oudere kinderen net wat meer aangeboden dan in de reguliere groepen. Peuters van drie jaar hebben vaak meer behoefte aan uitdaging en willen graag samen spelen met leeftijdsgenootjes. Speciaal voor deze peuters is er de 3+ groep.

Veel kinderen van de 3+ groep spelen al één of meer dagdelen in een andere peutergroep of gaan naar een kinderdagverblijf, maar dit is geen vereiste.

Doordat de kinderen zich beter/langer kunnen concentreren kunnen er in de 3+ groep andere/meer uitdagender kringactiviteiten worden gedaan.  De peuters krijgen vaak de kans zelf iets te vertellen, worden uitgedaagd na te denken en naar de anderen te luisteren.

Er wordt uitdagend speelgoed aangeboden, er is tijd voor gezelschapsspelletjes en er is veel ruimte om het fantasiespel samen met de andere peuters uit te bouwen. Er wordt extra aandacht besteed aan de ontwikkeling van de zelfstandigheid en sociale omgangsvormen en er is veel ruimte voor de creatieve ontwikkeling van de peuters. Kortom het spelen op de 3+groep is een extra voorbereiding voor de basisschool.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Pedagogisch werkplan

Er is geen online werkplan beschikbaar. Vraag deze op bij uw locatie.

Neem contact met mij op

Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

Adres

Horigenland 50
3994 TK  Houten
tel. 030 – 200 61 60
LRK 190554757

Maandag
8:30 tot 12:00 uur
Dinsdag
8:30 tot 12:00 uur
Woensdag
8:30 tot 12:00 uur
Donderdag
8:30 tot 12:00 uur
Vrijdag
8:30 tot 12:00 uur

Tijdens schoolvakanties gesloten.

Margreth Ooijen
clustermanager
tel. 06 - 131 723 16
m.ooijen@kmnkindenco.nl
Anita Niks
senior pedagogisch medewerker
tel. 06 - 130 657 39
a.niks@kmnkindenco.nl