Peutergroep Houten: Ridderspoor | Kind & Co

Peutergroep Houten: Ridderspoor

  1. Uk & Puk

    Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Ridderspoor?

Peutergroep Ridderspoor ligt in de wijk De Landen. Peutergroep Ridderspoor vindt u in OBS Ridderspoor.

Wat biedt peutergroep Ridderspoor?

Peutergroep Ridderspoor is een peutergroep voor maximaal 14 kinderen. Alle peuters die in Houten wonen zijn welkom op peutergroep Ridderspoor, ongeacht naar welke basisschool uw peuters straks gaat. We zitten in een eigen lokaal in de kleutergang van basisschool Ridderspoor.

 

De peutergroep is gezellig en uitdagend ingericht met diverse speelhoeken waar ruimte is voor verschillende soorten spel, zoals een bouwhoek, een beweeghoek en een huishoek. Er staan lage tafeltjes waar kinderen aan kunnen kleien, knutselen, puzzelen en een spelletje kunnen doen. Ook drinken we daar in de ochtend water en eten we fruit. We zijn ook veel buiten, ruimte genoeg op het mooi ingerichte peuterplein!

 

Op de peutergroepen kunnen kinderen lekker spelen leren met leeftijdsgenootjes en is er een leuk activiteitenaanbod. De activiteiten worden veelal aangeboden aan de hand van de methode Uk & Puk. De pop Puk maakt veel dingen mee die voor de kinderen herkenbaar zijn, zoals ziek zijn, het weer en eten en drinken. Tijdens iedere speelochtend begroeten we elkaar en Puk in de kring, daarna gaan we spelen en wordt er een speciale activiteit rond het thema aangeboden, denk hierbij aan voorlezen of knutselen. Met behulp van Uk & Puk stimuleren wij de verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals de taalontwikkeling, de sociaal communicatieve vaardigheden, de motorische vaardigheden en voorbereidend rekenen. Hierdoor wordt de overgang naar de basisschool gemakkelijker.

De peutergroep biedt een goede voorbereiding op het basisonderwijs!

Kom gerust een keertje binnen lopen voor vragen of meer informatie. U bent van harte welkom!

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

Adres

Horigenland 50
3994 TK  Houten
tel. 030 – 200 61 60
LRK 190554757

Dinsdag
8:30 tot 12:00 uur
Woensdag
8:30 tot 12:00 uur
Vrijdag
8:30 tot 12:00 uur

Tijdens schoolvakanties gesloten.

Mies Kroese
clustermanager
tel. 06 - 131 723 16
m.kroese@kmnkindenco.nl
Rita Steunenberg
senior pedagogisch medewerker
tel. 06 - 130 657 39
r.steunenberg@kmnkindenco.nl