Peutergroep Nieuwegein: Draakjes

 1. VVE-gecertificeerd

  Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier hun taalachterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

 2. Uk & Puk-methode

  Peutergroep Blauwe Noot werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel.

 3. Groot speelplein
 4. Gerichte activiteiten
 5. Goede voorbereiding op de basisschool
 6. Uitdagende speelruimte

Waar ligt peutergroep Draakjes?

De peutergroep start na de zomervakantie van 2023 tijdelijk in OBS basisschool Zuiderkroon, Graaf Dirklaan 2, in Nieuwegein. Peutergroep Draakjes zal in de toekomst een onderdeel zijn van Kindcentrum Rhijnhuysen in de wijk Rijnhuizen. In dit Kindcentrum werken enthousiaste en betrokken professionals uit het onderwijs (stichting Robijn) kinderopvang Kind en Co Ludens nauw samen onder het motto: één voorziening, één visie.

Wat biedt peutergroep Draakjes?

Samen creëren we van 7:30 uur tot 18:30 uur een uitnodigende plek voor álle kinderen van de wijk Rijnhuizen en omgeving. Een kindcentrum, als dynamisch hart van de wijk, waar kinderen van ’s morgens tot ’s avonds kunnen spelen, leren en ontdekken en hun talenten en persoonlijkheid leren ontwikkelen. Zowel onder schooltijd, als daarbuiten. We werken volop samen met partners in en om de wijk, die het onderwijsaanbod en de opvang rijker maken, maar ook aanvullende ondersteuning en begeleiding als bv. Logopedie, fysiotherapie of pedagogische ondersteuning kunnen bieden. Dit alles met maar één doel, kinderen zich zo optimaal en divers mogelijk laten ontwikkelen. Elk kind zijn GPS, Groei door Passie en Succeservaring, dat is de missie van Kindcentrum Rhijnhuysen. Een kindcentrum waar passie en beleving samen komen en je daardoor elke dag groeit in wat je weet, kan en doet.

Peutergroep Draakjes is een peutergroep waar ook VE kinderen worden opgevangen.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Graaf Dirklaan 2
  3434 SZ Nieuwegein

  Tel. 06 – 453 151 23
  LRK 108420759

  Maandag 
  08:30 tot 12.30 uur
  Dinsdag
  08:30 tot 12.30 uur
  Woensdag
  gesloten
  Donderdag

  08:30 tot 12.30 uur
  Vrijdag
  08:30 tot 12.30 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Sylvia van Est
  clustermanager
  tel. 06 - 131 785 22
  s.vanest@kindenco.nl
  Nadine Strating
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 112 037 70
  n.strating@kindenco.nl
  Patricia Reppel
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 308 237 26
  p.reppel@kindenco.nl