Buitenschoolse opvang Houten: Fontein

 1. Kleinschalige opvang op een vertrouwde plek

  Zodra de bel gaat, halen we de kinderen op of lopen de oudere kinderen zelf binnendoor naar de BSO. Kinderen voelen zich vertrouwd in het gebouw en kunnen meteen van de kleinschalige opvang gaan genieten. Op de BSO vangen we 30 kinderen op met 3 pedagogisch medewerkers.

 2. Goede afstemming met school

  BSO Fontein is gevestigd in basisschool Fontein. Er is een goede afstemming, zowel op directieniveau, als tussen de leerkrachten en de pedagogisch medewerkers. Er worden dezelfde pedagogische uitgangspunten nagestreefd. Als het gewenst is, is dagelijks contact met de leerkrachten over de kinderen mogelijk.

 3. Heerlijk spelen

  Zowel in de speelzaal, als buiten op het schoolplein en het aangrenzende speelveld, is volop ruimte voor sport- en spelactiviteiten. Op het schoolplein is onder andere een zandbak, een groot klimtoestel en een tafeltennistafel aanwezig.

 4. Uitdagend activiteitenaanbod en zwemles mogelijk

  Dagelijks vindt er een uitdagend themagericht activiteitenaanbod plaats, waarbij volop aandacht is voor sport en spel, creativiteit en koken. Daarnaast worden af en toe workshops door externen aangeboden waaraan kinderen kunnen deelnemen.
  Op dinsdag kunnen de kinderen onder BSO tijd hun zwemdiploma halen. We werken hiervoor samen met zwembad De Wetering.

 5. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt buitenschoolse opvang (BSO) Fontein?

BSO Fontein is gevestigd in de PCBS De Fontein, in de wijk het Mos in Houten.

Wat biedt BSO Fontein?

BSO Fontein heeft twee basisgroepen en is gevestigd in een lokaal en een gedeeld peutergroeplokaal in basisschool de Fontein. De BSO-ruimtes zijn gezellig en huiselijk ingericht met diverse materialen en mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. Zo is er een ruime keuze aan constructiemateriaal, gezelschapsspellen en knutsel- en techniekmateriaal. Er is een bouw- en huishoek en een chillhoek waar de kinderen lekker tot rust kunnen komen met bijvoorbeeld een boek.

Op de BSO wordt een uitdagend activiteitenprogramma aangeboden, waarop de ruimtes en materialen zijn afgestemd. Voor toneelactiviteiten is er bijvoorbeeld een theaterkast, waarbij de kinderen zich helemaal kunnen opdoffen. In de prachtige gezamenlijke  keuken worden diverse kookactiviteiten aangeboden en in het speellokaal en vernieuwde buitenterrein is er volop ruimte voor bewegingsactiviteiten!

Er is veel individuele aandacht. Ook is er veel aandacht voor de ontwikkeling van uw kind. We hebben regelmatig afstemming met school door middel van contact met de leerkrachten en/of de directie van de school.

Scholen

De kinderen van De Fontein kunnen op BSO Fontein terecht.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Bronmos 2
  3994 KA Houten
  06 – 106 377 08
  bsofontein@kmnkindenco.nl
  LRK 803174391

  Maandag
  14:30 tot 18:30 uur
  Dinsdag
  14:30 tot 18:30 uur
  Woensdag
  12:30 tot 18:30 opvang op BSO Buitenrijk
  Donderdag
  14:30 tot 18:30 uur
  Vrijdag
  14:30 tot 18:30 uur opvang op BSO Buitenrijk

  Voorschoolse opvang op BSO Buitenrijk op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 7:30 uur. Tijdens schoolvakanties geopend van 7:30 tot 18:30 uur. Sluitingsdagen: alle erkende feestdagen.

  Jannemarie Schilt
  clustermanager
  tel. 06 - 152 381 36
  j.schilt@kindenco.nl
  Dicky van Rijkom-Offermans
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 579 563 47
  d.offermans@kindenco.nl
  Lisanne Pellegrom-Rebergen
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 598 719 92
  l.rebergen@kindencoludens.nl