Gastouder Houten: Marije van Staveren

Gastouder Marije van Staveren

Naam: Marije van Staveren
Gezin: Gehuwd, zoon (1999), dochter (2001),  dochter (2010) en zoon (2017)
Woonplaats: Houten
Wijk: De Campen

Gastouderopvang
Ik geniet er elke dag van om met kinderen te werken! Toen mijn oudere kinderen klein waren heb ik een aantal jaar als gastouder gewerkt en ondertussen de PABO gedaan. Ik ben aan de slag gegaan als kleuterjuf, eerst in het reguliere onderwijs en later in het speciaal onderwijs. Ontzettend boeiend, maar ik merkte bij mezelf de behoefte om de kinderen meer zorg en aandacht te kunnen geven. Een klein groepje waar elk kind zich veilig en geborgen voelt, gezien wordt en zich in zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen. Daarom werk ik alweer 10 jaar met ontzettend veel plezier als gastouder!

We wonen in de wijk De Campen in een uitgebouwd hoekhuis met een flinke tuin en veel speelruimte en de kinderboerderij in de directe omgeving. In de uitbouw is een eigen slaapruimte aanwezig voor de gastkindjes. Ook heb ik de mogelijkheid om een kindje op een apart kamertje te laten slapen als dat wenselijk is.  We gaan (als het weer het toelaat) elke dag naar buiten. In de tuin, naar speelveldjes in de buurt of de kinderboerderij, fietsen met de bakfiets of wandelen met de vierdubbele buggy.

Binnen is er ook genoeg te doen: bouwen met de duplo, de treinbaan of de houten blokjes, spelen met het keukentje en de poppen, puzzelen, (voor)lezen, zingen, dansen en knutselen. Sinds een aantal jaar werk ik met de VVE methode KIKI voor gastouders. Zowel de kinderen als ik zijn erg enthousiast!

Opvangaanbod gastouder
Opvangdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.00 tot 18.30 uur. Minimale afname per dag is 8 uur. Rond 17.30 uur kunnen de kindjes mee-eten met de warme maaltijd.
Leeftijd: 0 tot 4 jaar
Opvanglocatie: woning gastouder

Extra’s

Ik houd voor elk kind een boekje bij waarin ik een dag verslag maak.  Ook maak ik elke week foto’s van de belevenissen tijdens de opvangdagen. Deze foto’s verstuur ik alleen naar de ouders.

Ik werk met de VVE methode KIKI voor gastouders. Elke maand komt er een ander thema aan bod. Tijdens een thema lezen we boekjes, oefenen we nieuwe woorden met woordkaarten en spelletjes, gaan we er op uit, knutselen we, spelen we een rollenspel, zingen we liedjes en prikkel ik de zintuigen van de jongste kindjes met allerlei spelletjes.

Neem contact op met gastouderbureau

    Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

    Meer informatie

    Voor meer informatie of een kennismaking kunt u het contactformulier invullen. Wilt u algemene informatie, zoals het tarief en werkwijze van het gastouderbureau dan verwijzen wij u graag naar Het Gastouderbureau KMN Kind & Co.

    Nieuws gastouderbureau