Gastouder Nieuwegein: Anneke Joling

Profielfoto gastouder Anneke Joling

Naam: Anneke Joling
Gezin: Ik woon samen met mijn man Hilco en mijn jongste dochter Nadine (2011). Uit een eerder huwelijk heb ik nog 2 dochters die niet meer bij ons wonen. Elsa (2002) en Henderika (2004) Henderika komt regelmatig in de Zweedse vakanties naar ons toe.
Woonplaats: Nieuwegein
Wijk: Zandveld
Huisdier: Een hamster op de slaapkamer van mijn dochter. (momenteel op de wachtlijst voor een nieuw jong diertje)

Gastouderopvang
Om 8.30 zijn alle kinderen aanwezig. Vaak gaan we dan al gelijk op stap om fruit te gaan eten in een speeltuin, anders spelen we nog even en gaan we om ongeveer 9.00 aan tafel.

Als we binnen fruit eten benutten we de tijd om samen liedjes te zingen aan tafel of te praten over het fruit wat ik schil. Dit is een? Appel. In de appel is een klokhuis, daar zitten de pitjes in. Uit de pitjes komt een nieuwe appelboom. Hoe voelt een klokhuis, kun je de schil van de appel eten. Waar groeit een appel en zo verder. Een ander onderwerp passend bij de interesse van de kinderen kan natuurlijk ook.

Na het fruit eten gaan we een wandeling maken naar de winkels of naar speeltuintjes hier in de wijk. Al lopend leren de kinderen om opdrachten uit te voeren en de verkeersregels. Dit is de stoep en dit is de straat. Op de straat geef je een handje of hou je de kinderwagen vast. Je mag rennen naar de volgende lantaarnpaal, of naar de hoek van de flat. Dit is een hoek. Dit is een voorkant, achterkant. We kijken bij het oversteken naar links, en naar rechts en nog een keer naar links. Al spelenderwijs leren ze links en rechts.

De baby’s kunnen in de ochtend lekker slapen in de babyschaal in de bakfiets of in de kinderwagen.

Om 11.00 uur zijn we weer thuis om een broodje te eten, of we picknicken in de speeltuin voordat we naar huis gaan. We lunchen met melk en brood. We hebben uitgebreid hartig beleg, worst, kipfilet, hummus, zuivelspread, kaas, pindakaas, soms vega pate. Als zoet hebben we jam en appelstroop.

Na het eten is het tijd voor de meeste kinderen om te gaan slapen. De kinderen die niet meer slapen gaan even rustig liggen chillen. Dit is het moment dat ik even rustig de spullen van de ochtend kan opruimen en de spullen voor de middag kan klaarzetten en even een korte pauze heb.

Na het slaapje zo rond 14.00 zijn de meeste kinderen weer wakker. Sommige wat eerder en anderen wat later. We eten nu ons tussendoortje. Dit is het enige moment dat ze wat zoets te drinken krijgen. Bij het fruit drinken we thee of water, bij het broodje drinken we melk, of thee of water wanneer melk niet mag. Bij het tussendoortje drinken we diksap of water. We eten meestal crackers, soms ontbijtkoek, appelmoes, yoghurt, groente, wat fruit, rozijntjes en in de zomer regelmatig een waterijsje.

Vanaf 16.00 uur mogen de ouders weer komen ophalen. Hiermee hebben we rust op de groep, speciaal voor de kindjes die hun ouders nog wel eens willen missen wordt ons ritme niet onderbroken door halen of brengen. Natuurlijk zijn er ook situaties waardoor er wel eerder of later gebracht kan worden. Denk aan ziekt, een doktersbezoek of iets dergelijks, maar altijd incidenteel en in overleg.

De rest van de middag gaan we lekker spelen, boekje voorlezen. Soms binnen met de ontdektafel (sensomotorisch spel) vaak buiten in de tuin of in de speeltuin in de wijk. Door whatsapp weten de ouders waar we zijn te tijde van het ophalen.

Opvangaanbod gastouder
Opvangdagen: maandag van 7.30 tot 17.30, dinsdag 7.30 tot 17.00 en donderdag 7.30 tot 17.30. Incidenteel afwijkende tijden kan eventueel in overleg.
Leeftijd: 0 t/m 4 jaar
Opvanglocatie: Woning gastouder

Neem contact op met gastouderbureau

    Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

    Meer informatie

    Voor meer informatie of een kennismaking kunt u het contactformulier invullen. Wilt u algemene informatie, zoals het tarief en werkwijze van het gastouderbureau dan verwijzen wij u graag naar Het Gastouderbureau KMN Kind & Co.

    Nieuws gastouderbureau