Gastouder Maarssen: Hennie Bolander

GO e

Naam: Hennie Bolander
Gezin: Gehuwd, dochter (1997) en zoon (2001)
Woonplaats: Maarssen
Wijk: Zandweg-Oostwaard (Maarssen-Dorp)
Huisdier: Geen

Gastouderopvang
Gastouderopvang sinds januari 2006

Tussen 7.30 en 8.30 uur komen de kinderen. Na een korte overdracht met de ouders, het uitzwaaien van de ouders, ontdekken de kinderen elkaar en het speelgoed wat op het speelkleed klaarstaat. Als alle kinderen er zijn gaan we in een kring op de grond zitten en beginnen we de dag met samen muziek maken en liedjes zingen. Ieder kind mag een muziek instrument kiezen.

Om 09.30 uur wordt er fruit gegeten en wat gedronken. De kleintjes die moeten slapen gaan naar bed waarna er met de grotere kinderen een activiteit wordt gedaan. We gaan knutselen, in de tuin spelen, een spelletje doen,  maar ook gewoon “vrij” spelen behoort tot de mogelijkheden. Als er niemand hoeft te slapen en het weer het toelaat, dan gaan we er met de bolderkar op uit.

Om 12.00 uur wordt er een boterham gegeten waarna de kinderen voor een middagslaapje naar bed gaan. Elk kind ligt op een aparte kamer zodat ze hun eigen slaapritme kunnen volgen.

De grotere kinderen die niet meer slapen mogen kiezen wat ze willen doen, ze mogen zelfstandig spelen, voorlezen, knutselen of een spelletje spelen. Vaak wordt er iets gedaan wat in de ochtend niet lukt of niet kan i.v.m. de veiligheid van de kleinere kinderen.

Als rond 15.00 uur iedereen uit bed is, wordt er weer gezamenlijk wat gedronken en gegeten. Daarna kan er binnen of buiten in de tuin weer volop gespeeld worden. In de tuin is een speelhuisje, driewielers, loopauto’s en een kist met buitenspeelgoed aanwezig. Maar ook een bak met grotere plastic bouwblokken, skippyballen en hoepels, genoeg te doen!

Tussen 17.00 en 18.00 uur worden de kinderen weer opgehaald.

Baby’s houden hier bij mij hun eigen voeding – slaapschema aan. Ik pas dit in mijn werk/tijdschema in.

Kenmerkend voor mij en mijn opvang
Aandacht voor de kinderen en hun ontwikkeling. Kinderen mogen zich zelf zijn en hun eigen ik ontdekken in hun eigen tempo. Dit probeer ik te bereiken door het bieden van structuur, de ontwikkeling van de kinderen te volgen en ze daarin te begeleiden. Daarnaast vind ik de interactie tussen de kinderen erg belangrijk en probeer dit te stimuleren door het samen spelen en speelgoed aan te bieden wat het samen spelen bevordert. Verder vind ik een goede en open communicatie met de ouders heel belangrijk.

Opvangaanbod gastouder
Opvangdagen: maandag, dinsdag en donderdag
Opvangtijden: van 07.30 tot 18.00 uur
Opvanglocatie: bij gastouder thuis
Leeftijd: 0 – 4 jaar

Extra’s
Jaarlijks volg ik een aantal e-learningsmodule’s van Kinderwijs TV. Ik vind het belangrijk, maar ook interessant om meer theoretische kennis te krijgen, met betrekking tot de ontwikkelingen van het kind. Waardoor ik mezelf verder kan professionaliseren.

Neem contact op met gastouderbureau

    Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

    Meer informatie

    Voor meer informatie of een kennismaking kunt u het contactformulier invullen. Wilt u algemene informatie, zoals het tarief en werkwijze van het gastouderbureau dan verwijzen wij u graag naar Het Gastouderbureau KMN Kind & Co.

    Nieuws gastouderbureau