Blog KMN Kind & Co

4 september 2023

Mijn kind gaat naar de peuteropvang met VE. Wat betekent dat precies?

De peuteropvang is kinderopvang waar kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar kunnen spelen en ontwikkelen. Soms is peuteropvang met voorschoolse educatie (VE). Maar wat is dat nou precies?

Soms ziet het consultatiebureau dat een kind nog niet goed Nederlands spreekt. Of dat er extra begeleiding nodig is bij het opgroeien en ontwikkelen. Je kind krijgt dan een VE-indicatie. VE betekent voorschoolse educatie. Hiermee kan je kind naar de peuteropvang met VE, zoals bijvoorbeeld bij ons!

Kinderen met een VE-indicatie mogen meestal 16 uur per week naar de peuteropvang. Dat is bijvoorbeeld drie ochtenden per week. Vanaf twee-en-half jaar is je kind welkom. Ook zonder een VE-indicatie mag je naar de peuteropvang. Je kind komt dan minder uren per week, maar doet hetzelfde!

Op de peuteropvang kan jouw kind zich veilig ontwikkelen. Alle medewerkers hebben een pedagogische achtergrond. Ook hebben ze een speciaal VE-certificaat om te werken op een peuteropvang met voorschoolse educatie. Daarnaast zorgen we voor extra begeleiding en coaching.

Onze pedagogisch medewerkers kijken en luisteren goed naar de kinderen en iedere peuter krijgt individuele aandacht en begeleiding. Wij vinden contact met ouders hartstikke belangrijk. Samen zorgen we ervoor dat je kind zich fijn voelt. Op de peuteropvang zijn we bezig met taal, spelen, bewegen en sociaal-emotionele ontwikkeling. Je kind maakt vriendjes en leert al spelenderwijs de Nederlandse taal. Zo vergroten we de kans op een goede start op de basisschool!

Wil je meer weten over onze peuteropvang met VE? Kijk dan op DEZE PAGINA.

Geen onderdeel van een categorie, Blog

Terug naar vorige pagina