Opvang tijdens coronaperiode | Kind & Co

Opvang tijdens coronaperiode

Click here for English

Openstelling kinderdagverblijven, peutergroepen en BSO’s
Alle opvanglocaties zijn weer open. Kinderen kunnen op de vaste opvangdag en op de bekende openingstijden naar de eigen opvanglocatie. Uiteraard houden wij rekening met de veiligheidsvoorschriften door voor elke locatie een protocol op te stellen en informeren wij ouders hierover.

Nieuwe richtlijnen RIVM
De afgelopen tijd is er veel te doen geweest over het wel of niet kunnen brengen van kinderen met neusverkoudheid. Wij zijn daarom blij te kunnen melden dat het RIVM deze richtlijnen heeft aangepast. De Brancheorganisatie Kinderopvang en BOINK hebben deze nieuwe koers vandaag ook bevestigd voor de kinderopvang.

Kinderen van 0 tot 4 jaar met neusverkoudheid zonder koorts mogen naar het kinderdagverblijf, behalve als zij een contact zijn van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie of als een volwassen gezinslid klachten heeft passend bij COVID-19. Ditzelfde geldt ook voor kinderen van 4 tot 6 jaar die in groep 1 of 2 van de basisschool zitten. Zij mogen met een neusverkoudheid zonder koorts gewoon naar school en / of de BSO.

Voor kinderen vanaf 6 jaar gelden i.v.m. het RIVM onderzoek strengere richtlijnen. Hiervoor geldt nog steeds dat kinderen vanaf 6 jaar, met een neusverkoudheid en / of koorts niet naar de opvang mogen. Wij vragen uw begrip hiervoor. Heeft u vragen over de opvang van uw kind? Dan kunt u terecht bij de clustermanager en medewerkers van de locatie waar uw kind geplaatst is.

Compensatieregeling
De compensatieregeling voor de overheidsbijdrage stopt per 8 juni. Dit geldt voor alle opvangsoorten. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de overheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs

Heeft u vragen over het inplannen van uw kind voor opvang op een van onze locaties? Neem dan contact op met onze medewerkers via 030 – 600 47 50 of per mail: planning@kmnkindenco.nl

Voor alle overige vragen vragen wij u te mailen naar info@kmnkindenco.nl

Praten met je kind over corona: hoe doe je dat?

Vindt u het lastig om aan uw kind(eren) uit te leggen wat er precies aan de hand is? In dit artikel van NPO Radio 1 geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve advies over hoe met kinderen over corona te praten.

Onze medewerkers tijdens de coronaperiode

Video Kerckebosch in Zeist

De pedagogisch medewerkers van de locatie Kerckebosch hebben voor de kinderen en ouders een leuk filmpje gemaakt om zoveel mogelijk in contact te blijven tijdens de coronaperiode.

Contact tijdens coronaperiode bij BSO Terp in Weesp

De pedagogisch medewerkers van BSO Terp in Weesp hebben hun best gedaan om tijdens de coronaperiode veel contact te houden met de kinderen en de ouders. Ze hebben onder andere een kaart gestuurd naar alle kinderen met daarbij een leuke kleurplaat waarmee ze een prijs konden winnen, en voor Moederdag mochten de kinderen een leuk […]

Knuffeltjes voor de kinderen van BSO de Kinderkeet in Woerden

Pedagogisch medewerker Jolanda heeft tijdens de coronaperiode voor alle kinderen van BSO de Kinderkeet in Woerden een klein knuffeltje gemaakt. De knuffeltjes staken hun duim op om de kinderen te motiveren en te laten weten dat de pedagogisch medewerkers trots op ze zijn!

‘Een frisse start’ na coronaperiode bij BSO Bengels in Woerden

De pedagogisch medewerkers van BSO Bengels in Woerden hebben tijdens de coronaperiode contact gehouden met de kinderen en ouders door middel van een wekelijkse nieuwsbrief, met daarin leuke activiteiten en tips voor thuis. Voor de opening van de locatie hebben ze naar alle kinderen een leuke team foto gestuurd; ‘klaar voor een frisse start’. Het […]