Wat doet mijn kind op de peuteropvang? | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

4 september 2023

Wat doet mijn kind op de peuteropvang?

Overweeg jij je kind naar de peuteropvang te brengen? Of zit je kind er al en ben je nieuwsgierig naar wat we nou precies doen op de peuteropvang? Logisch! Hieronder leggen we je uit wat je peuter allemaal doet op een ochtend of middag op de groep.

Een ochtend of een middag op de peuteropvang duurt meestal tussen de 4 en de 6 uur. Dit verschilt per locatie. De deur gaat open en je bent van harte welkom.

Tijdens het brengen vertellen ouders aan de pedagogisch medewerker wat belangrijk is om te weten. De kinderen duiken al in de verschillende hoeken om te gaan spelen. Of ze vinden het fijn om nog even samen met jou een boekje te lezen of een spelletje te doen. Dan is het afscheid nemen en zwaaien naar elkaar!

Als alle kinderen er zijn openen we met elkaar de dag. Kinderen kunnen vertellen wat ze hebben meegemaakt. Daarna kiezen ze wat en waar ze mee willen spelen. Wij volgen de kinderen in hun spel of we doen een activiteit met elkaar. Lekker buiten spelen doen we ook graag en vaak. Een frisse neus halen, rennen, vriendjes maken, samen spelen, fietsen, klauteren; alles kan! Uiteraard is er ook een moment om samen te eten. De kinderen die dat al kunnen mogen zelf hun brood smeren. We eten aan tafel of in de kring. Er is tijd voor elkaar en aandacht voor het eten. Zo voelen kinderen dat bij een groep horen fijn en gezellig is, en dat je van elkaar kunt leren!

Een ochtend of een middag op de peuteropvang duurt meestal tussen de 4 en de 6 uur. Dit verschilt per locatie. De deur gaat open en je bent van harte welkom.

Tijdens het brengen vertellen ouders aan de pedagogisch medewerker wat belangrijk is om te weten. De kinderen duiken al in de verschillende hoeken om te gaan spelen. Of ze vinden het fijn om nog even samen met jou een boekje te lezen of een spelletje te doen. Dan is het afscheid nemen en zwaaien naar elkaar!

Als alle kinderen er zijn openen we met elkaar de dag. Kinderen kunnen vertellen wat ze hebben meegemaakt. Daarna kiezen ze wat en waar ze mee willen spelen. Wij volgen de kinderen in hun spel of we doen een activiteit met elkaar. Lekker buiten spelen doen we ook graag en vaak. Een frisse neus halen, rennen, vriendjes maken, samen spelen, fietsen, klauteren; alles kan! Uiteraard is er ook een moment om samen te eten. De kinderen die dat al kunnen mogen zelf hun brood smeren. We eten aan tafel of in de kring. Er is tijd voor elkaar en aandacht voor het eten. Zo voelen kinderen dat bij een groep horen fijn en gezellig is, en dat je van elkaar kunt leren!

Geen onderdeel van een categorie, Blog

Terug naar vorige pagina