Blog KMN Kind & Co

1 augustus 2023

Collega’s organiseren sprookjesachtige vossenjacht in Weesp

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover. Voor alle (BSO-)kinderen uit Weesp en omstreken was er door onze collega’s een fantastische vossenjacht georganiseerd! Ruim 200 kinderen gingen in het centrum van Weesp op zoek naar de ‘vossen’. Het was een groot succes! 

Gewapend met een stempelkaart, flesje water en een appel konden de kinderen samen met hun ouders/verzorgers de 9 plekken van de vossen bezoeken. Onze collega’s hadden zich in tweetallen verspreid door het stadje en waren allemaal te gek verkleed als sprookjesfiguren. Je kon kiezen voor de volledige wandeling of voor de korte variant Zo was er ook aan het uithoudingsvermogen van de jongere kinderen gedacht.  

Bij de vossen aangekomen kregen de kinderen een kleine opdracht. Variërend van het klassieke spijkerpoepen, zaklopen en ezeltje prik tot een mijnenveld. Dit mijnenveld, beheerd door Mario en Luigi, werd door de kinderen al snel uitgeroepen tot het favoriete spel van de dag! Opdracht goed uitgevoerd? Dan ontvingen de kinderen een letter op hun stempelkaart. Met al deze letters konden zij uiteindelijk een woord maken: toverfles! De kinderen gingen helemaal op in het spel en gaven elkaar onderweg tips om de vossen te kunnen vinden. Bij terugkomst kregen alle kinderen een ‘toverfles’ cadeau. 

Een super geslaagde dag die voor iedereen naar meer smaakte. Het plan is dan ook om er een jaarlijks evenement van te maken tijdens de zomervakantie in Weesp! 

BSO Weespersluis, Organisatienieuws homepagina

Terug naar vorige pagina