Officiële kick-off van de Gezonde Smikkelweken bij BSO Zwaluw in Veenendaal! | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

26 juli 2023

Officiële kick-off van de Gezonde Smikkelweken bij BSO Zwaluw in Veenendaal!

Gezonde Smikkelweken is een initiatief van Stichting Spoony om spelenderwijs meer groente te eten en hét grootste nationale groenteprogramma voor kinderen. Tijdens deze weken ontdekken kinderen op een speelse manier gezonde en duurzame voeding, door middel van spelletjes, proeven en zelf koken. Van courgettecake tot bietenpizza!

Ruim 120.000 kinderen en 1100 BSO-locaties doen aan de weken mee. Op BSO Zwaluw werd de landelijke start van de Gezonde Smikkelweken ingeluid door Dylan Lochtenberg, wethouder Onderwijs van de Gemeente Veenendaal. De wethouder is met de kinderen een groentechallenge aangegaan om zo de Gezonde Smikkelweken af te trappen. Alle BSO’s ontvangen vrolijke pakketten met verse groenten, spelletjes en activiteiten. Daarin zit een pak om courgettecake te bakken en een zintuigenspel waarmee de kinderen onbekende groente, zoals ananas-tomaten, ontdekken.

Meer lezen over Gezonde Smikkelweken doe je hier!

BSO Zwaluw, Organisatienieuws homepagina

Terug naar vorige pagina