Blog KMN Kind & Co

4 oktober 2022

Buitenspelen in de herfst

Het herfstseizoen komt er weer aan! Gezellig binnen terwijl de regen tegen de ramen tikt. Maar het is ook heel fijn om naar buiten te gaan. Er valt zoveel te ontdekken in de herfst! Wij hebben wat leuke ideeën voor jullie verzameld.

Op ontdekkingstocht

Wat is er allemaal te vinden in de herfst? Prachtig gekleurde bladeren, paddenstoelen, tamme en wilde kastanjes en beukennootjes. Maak hier wat moois van: bijvoorbeeld een natuurmandala op een afgezaagde boomstronk. En wat zit daar onder dat blad of tussen het boomschors? Met een vergrootglas kun je zelfs de allerkleinste beestjes goed bestuderen.

Spelen in de regen

Blijft niet binnen met regen, maar trek er juist op uit. Gewoon even lekker stampen in de plassen en rennen door de regen. Maar je kunt ook muziek maken met de regen door bijvoorbeeld op omgekeerde pannen de regendruppels te laten landen, laat een zelfgemaakt bootje de plas oversteken of bak een lekkere moddertaart. Na zo’n fijne buitenactiviteit is het binnen weer heerlijk opdrogen.

 

Naar het bos

Voor sommigen om de hoek en voor anderen een uitje wat verder weg: naar het bos. Geniet van de prachtige herfstkleuren die jullie daar zien. Luister naar het ruisen van de bladeren aan de bomen, het gekraak van een brekende tak onder je voeten en de stilte als je over de zachte bosgrond loopt. Er is zoveel te horen! Zin in iets actievers? Bouw dan samen een hut van takken. Met grote takken kunnen er echt mensen in, maar met kleine takjes kunnen jullie ook een kabouterhutje maken.

Blog

Terug naar vorige pagina