Thema 'Dit ben ik' bij peutergroep Kloddertje in Woerden | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

25 mei 2021

Thema ‘Dit ben ik’ bij peutergroep Kloddertje in Woerden

Op peutergroep Kloddertje in Woerden zijn ze begonnen aan het nieuwe Puk thema ‘Dit ben ik’ waarbij het lichaam centraal staat. De kinderen kijken naar verschillende delen van het lichaam, ze bekijken wat ze hiermee kunnen doen en praten hierover met elkaar. Bijvoorbeeld “Ben jij groot of klein? Waar zitten je oren, ogen, neus en mond?” Als activiteit mogen ze elkaar omtrekken op een groot stuk behang en dit daarna inkleuren. Zo kunnen ze precies zien hoe groot ze zijn. Daarnaast maken ze een gezicht op een kartonnen bordje en gaan ze een spiegel maken. Behalve over het lichaam hebben ze het ook over emoties. Ben je boos, blij, bang en verdrietig? Hoe kijk je dan? Ze kijken ook of Puk blij is. Natuurlijk worden er ook veel liedjes gezongen over dit thema en worden er veel leuke boekjes voorgelezen!

PG Kloddertje

Terug naar vorige pagina