Thema Hatsjoe op kinderdagverblijf Haventje in Woerden | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

19 maart 2021

Thema Hatsjoe op kinderdagverblijf Haventje in Woerden

Op kinderdagverblijf Haventje in Woerden heeft van 8 februari t/m 5 maart het thema Hatsjoe plaatsgevonden. De kinderen maakten kennis met ziek zijn en weer beter worden.

Puk heeft een zakdoek nodig! Wat is er met Puk aan de hand? Puk is ziek. Ze hielpen Puk met het snuiten van zijn neus. Hoe snuit je je eigen neus? Alle kindjes mochten oefenen met een zakdoek en de neus van Puk schoonmaken!

Daarnaast leerden de kinderen liedjes en versjes: Hatsjie, hatsjie, ik nies en mijn neus is heel vies. Even wachten….zakdoek….snuiten….alle snottebellen buiten.

Puk moet ook naar de dokter. Wie is wel eens bij de dokter geweest? Wat zit er in het dokterskoffertje? Ze lazen het boekje van Karel in het ziekenhuis en ze maakten fruit voor Puk. Ze plakte pleisters op Puk en oefende zo waar Puk zijn hoofd, gezicht, benen, armen, buik enzovoorts zijn. Ook hebben ze pleisters op elkaar geplakt het volgende liedje geleerd:
“Au, au mijn vinger doet zeer. Plak maar een pleister en ik voel hem niet meer.”

Gelukkig is Puk helemaal beter geworden en is het thema Hatsjoe afgerond. De kinderen vonden het super leuk en hebben veel geleerd!

Het volgende thema wordt Sport & bewegen! Welke sporten bestaan er en hoe hard kan jij rennen, hoe hoog kan je springen en hoe goed kan jij dansen? Kind en Co werkt met een beweegbeleid. Hierin staat onder andere dat veel bewegen verschillende ontwikkelingsgebieden van het kind stimuleert, zoals motoriek en cognitieve taalontwikkeling. Naast het bevorderen van de ontwikkeling van het kind is sporten en bewegen vooral heel leuk!

KDV Ketelbink

Terug naar vorige pagina