Kinderen helpen de bijen een handje | Kind & Co
2 december 2018

Kinderen helpen de bijen een handje

De bijen in Nederland hebben het lastig. Dat komt vooral doordat er steeds minder bloemen zijn. De pedagogisch medewerkers en kinderen van kinderdagverblijf Sam Sam en buitenschoolse opvang Heldenhonk besloten om hier wat aan te doen.

“Wij zetten ons in het kader van Kind & Co helpt in voor een goed doel”, vertelt pedagogisch medewerker Merel. “Zeist ligt in een prachtige omgeving en daarom vonden we het leuk om ons dit jaar te richten op de natuur. We hoorden dat de bijenpopulatie in Nederland onder druk staat en dat dit te verhelpen is door meer bloemen te planten. Dit leek ons een hele mooie activiteit voor de kinderen!”

De kinderopvanglocatie kwam in contact met de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. Daar werd enthousiast op het voorstel gereageerd. Ook de gemeente Zeist sloot aan en sponsorde de bloembollen die nodig zijn voor de actie.

Dinsdag 20 september gingen de kinderen en pedagogisch medewerkers samen met leden van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging op pad. In de directe omgeving van de kinderopvanglocatie werden maar liefst 1.500 bloembollen geplant! Bovendien kregen alle kinderen een zakje gifvrije bloembollen mee om in de tuin te planten, om ook daar de bijen van wat extra stuifmeel te voorzien.

Vanuit kinderdagverblijf Sam Sam en buitenschoopse opvang Heldenhonk wordt de opkomst van de bloemen in de lente goed in de gaten houden. Hopelijk weten veel bijen de weg naar de nieuwe bloemenvelden te vinden.

Meer informatie over de bijenvereniging vind je op www.bijenhouders.nl.

BSO Heldenhonk, KDV Sam Sam, Facebook, Twitter

Terug naar vorige pagina