23 juli 2018

BSO Heldenhonk de wereld over

Deze week hadden de kinderen van BSO Heldenhonk in Zeist weer veel plezier met de landen thema’s. Deze zomer staat namelijk elke keer een ander land centraal. Japan kwam o.a. deze week aan de beurt.

De pedagogisch medewerkers hadden een vliegtuig nagemaakt waarin de kinderen de dag startten. Na het controleren van de tickets, de bagagecontrole en zelfs na het fouilleren of ze geen gevaarlijke spullen mee aan boord namen, mochten de kinderen aan boord gaan van “Heldenhonk airlines”. De “piloot” maakte een praatje over het land van bestemming, met allemaal leuke wetenswaardigheden, zodat de kinderen ook nog wat opstaken over het land Japan, los van alleen maar heel veel lol hebben. Het “cabine personeel” gaf veiligheidsinstructies en kwam langs met eten en drinken. Met de hele groep bootsten we turbulentie na, wat leidde tot heel veel hilariteit (vooral toen er heuse spuugzakjes te voorschijn kwamen, iedereen was spontaan ineens misselijk).

Toen de piloot vertelde dat het zeker 11 uur vliegen was naar Japan, merkte één van de kinderen bijdehand wijzend op de klok op: “Oh het is al bijna 11 uur, dus we zijn er al bijna”.

Het was een top dag waarbij de kinderen met grote zwembanden om gingen sumoworstelen, tussen de middag sushi hebben gemaakt van brood, groentes en beleg en Japanse bloesem hebben geschilderd. Ook was er een blote voetenpad gemaakt waar de kinderen over verschillende ondergronden moesten lopen.

Na afloop van de “reis” konden de kinderen lekker met water buiten spelen. Onze bestemmingen voor de komende dagen zijn o.a. Hawaï, Spanje ,Engeland en Zweden.

Dat wordt weer volop genieten!

BSO Heldenhonk, Facebook

Terug naar vorige pagina