Blog KMN Kind & Co

3 november 2022

Herfst op kinderdagverblijf Rijnvliet in Utrecht

Het zal niemand ontgaan zijn, de herfst is begonnen! Ondanks de zachte temperatuur is buiten duidelijk te zien dat het geen zomer meer is. De bladeren aan de bomen verkleuren en vallen naar beneden. Het wordt kouder, we dragen regenlaarzen en nemen een paraplu mee als we naar het kinderdagverblijf gaan.

De kinderen op kinderdagverblijf Rijnvliet in Utrecht zijn er maar druk mee. Buiten verwonderen ze zich om alle bladeren op de grond, de bladeren worden verzameld om mee te knutselen en iedereen staat voor het raam te kijken als er een stortbui over trekt.

Binnen is het gelukkig lekker warm en ontdekken de kinderen een nieuw onderdeel van de herfst: de pompoen! Pedagogisch medewerker Lisanne heeft een grote doos vol kleine pompoenen meegenomen. De pompoenen hebben allerlei verschillende vormen en kleuren. De baby’s spelen op de grond met de pompoenen en zijn vooral bezig met kijken en voelen. De grotere kinderen kiezen een eigen pompoen en mogen die versieren naar eigen inzicht. Dat staat gezellig!

Ook hebben we verse pompoen besteld bij de boodschappen. De pompoen wordt gestoomd en volgens een kindvriendelijk recept verwerkt tot een smaakvol soepje. Tijdens het groente moment in de middag, krijgen de kinderen de soep aangeboden. Sommige kinderen vinden het spannend; ‘Wat is dat?’, maar uiteindelijk zitten de meeste kinderen smakelijk te eten. Sommigen trekken een vies gezicht, dat mag ook; ‘Goed geprobeerd!’.

Met de warme soep in onze buik gaan wij nog even uitwaaien in de herfstwind. Wat een feestje, die herfst!

Organisatienieuws homepagina, KDV Rijnvliet

Terug naar vorige pagina