3 februari 2018

Deskundigheidsavonden

Tijdens de deskundigheidsavonden kunnen de pedagogisch medewerkers zich inschrijven op verschillende workshops. Je kan hierbij denken aan:

 1. Seksuele ontwikkeling in de dagelijkse praktijk
  Omgaan met seksualiteit op het kinderdagverblijf en peuters. Is het spel, hoort het bij de leeftijdsfase. Hoe benoem je seksualiteit en hoe maak je het bespreekbaar met ouders
 2. Verdieping Puk en gebruik formulieren Puk
  We werken op alle locaties met het taalprogramma Puk & Co. De trainingen zijn gevolgd, regelmatig krijgen we de vraag. Hoe zit het ook alweer met de formulieren en registraties van Puk & Co. Hoe stellen we de doelen voor de kinderen etc. Even een opfris bijeenkomst, van hoe zat het ook al weer.
 3. Hospetality in de kinderopvang
  Wat is  dat Hospetality? En hoe zit dat dan in de kinderopvang? Wat zien ouders als ze binnenkomen en hoe kan jij het verschil maken? Hoe gastvrij zijn wij eigenlijk?
 4. Observeren en verslaglegging van het welbevinden (stappenplan)
  Elk jaar observeren we de kinderen en vullen we de formulieren in. Hoe doe je  dat nu zo goed mogelijk. Wat zijn de afspraken en wanneer moet nu eigenlijk wat gedaan worden. Yvonne gaat jullie door het bos van OVP en welbevinden helpen.
 5. PR, website en facebook
  Wat is PR en waarom is pr zo belangrijk, en hoe doe je dat eigenlijk?
  De website, ja die is er, maar kan ik daar zelf dan iets opzetten en wat kan ik er dan opzetten?
 6. Gesprekken met ouders
  Elke dag heb je gesprekken met ouders, maar hoe doe je nu een 10 minutengesprek of hoe ga je een gesprek aan over een klacht. Wat zeg je tegen de ouders als ze weer niet kunnen ruilen of toch weer te laat zijn.

De workshops geven verdieping op verschillende gebieden. We willen mensen in hun kracht zetten. Iedereen heeft weer een ander gebied waar hij/zij beter in is. Aan de hand van deze workshops kan je je kracht versterken of je mindere kant verbeteren. De workshops verschillen per blok en ook per opvangvorm. Er zijn dagen voor BSO medewerkers en KDV/PG medewerkers. Zodat alles goed aansluit bij de werkvloer.

P&O

Terug naar vorige pagina