Banner

Raar Maar Waar

Deze zomervakantie staat het thema Raar Maar Waar centraal op diverse BSO locaties. Samen met professor Anders en zijn assistent Ko gaan de kinderen elke week aan de slag met een weekthema. Elke weekthema begint met een filmpje (zie hieronder) van de professor en zijn assistent waarin zij het thema introduceren. De thema’s zijn: Zinken & Drijven, Stijgen & Dalen, Donker & Licht en Hard & Zacht.

De Raar Maar Waar-dag
Als hoogtepunt is er een gezamenlijke Raar Maar Waar-dag. De kinderen nemen samen met kinderen van andere BSO’s deel aan verschillende activiteiten.

Nieuws Raar Maar Waar

Zinken & Drijven

Wat blijft er drijven en wat zinkt er naar de bodem en waarom? Jullie gaat het ontdekken! Help ondertussen Professor Anders naar de overkant zonder dat hij naar de bodem zinkt!

Licht & Donker

Dit thema gaat over alles wat te maken heeft met Licht & Donker. Bekijk het filmpje en zie waar Professor Anders is beland.

Hard & Zacht

Tijdens het thema Hard & Zacht kom je van alles tegen. Zachte eieren voor ontbijt en harde geluiden op bijzondere instrumenten. Wat hebben de professor en assistent nu weer voor een raadsel bedacht? Bekijk snel het filmpje.

Vooruit & Achteruit

Hoe kan je er voor zorgen dat iets vooruit gaat? En kan je zelf achteruit een parcour afleggen? Tijdens het thema Vooruit & Achteruit kom je het allemaal te weten. Maar voordat we aan de slag gaan, bekijken we eerst wat de Professor Anders en Assistent Ko ons te vertellen hebben over het thema.

Stijgen & Dalen

Professor Anders heeft hoogtevrees. Hoe krijgen we hem veilig weer naar beneden? In thema Stijgen & Dalen zie je wat en hoe dingen stijgen en ook weer dalen. Of zijn er ook voorwerpen die nooit meer dalen als ze eenmaal aan het stijgen zijn?