Peutergroep Schalkwijk: Schalkwijk | Kind & Co

Peutergroep Schalkwijk: Schalkwijk

  1. Uk & Puk

    Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Schalkwijk?

PG Schalkwijk is een peutergroep voor maximaal 14 kinderen van 2 tot 4 jaar. De peutergroep is gevestigd in basisschool St. Michiel. De groep heeft een eigen ingang. Peutergroep Schalkwijk is niet alleen bedoeld voor de peuters uit Schalkwijk, maar ook de peuters uit de kleinere gemeentes rondom Houten komen er spelen. Het is een gezellige peutergroep en er is veel onderlinge betrokkenheid; veel ouders en kinderen kennen elkaar.

Wat biedt peutergroep Schalkwijk?

De peutergroep is gezellig en uitdagend ingericht met diverse speelhoeken waar ruimte is voor verschillende soorten spel, zoals een bouwhoek, een boekenhoek, een autohoek, een verkleedhoek en een huishoek. Er staat een hoge en een lage tafel waar de kinderen aan kunnen kleien, knutselen, puzzelen en een spelletje kunnen doen.

Ook drinken we daar in de ochtend water en eten we fruit. Er zijn elke dag kringmomenten waarin er ruimte is voor thema-activiteiten, spelletjes, muziek en het voorlezen van prentenboeken. We zijn ook veel buiten, ruimte genoeg om naar hartenlust te klimmen, klauteren en fietsen!

Op de peutergroepen kunnen kinderen lekker spelen met leeftijdsgenootjes en is er een leuk activiteitenaanbod. De activiteiten worden veelal aangeboden aan de hand van de methode Uk & Puk. De pop Puk maakt veel dingen mee die voor de kinderen herkenbaar zijn, zoals ziek zijn, het weer en eten en drinken.

Het merendeel van de ouders van onze peutergroep schrijven hun kinderen in bij Basisschool St. Michiel. We ondervinden veel voordelen doordat we nu gevestigd zijn in deze school. Het maakt de overgang naar school voor de kinderen makkelijker. Ook de ouders kunnen de sfeer in school proeven, en ontmoeten de leerkrachten al in de hal of op de buitenspeelplaats. Het professioneel overdragen van de kinderen gaat vlotter. Bij feestelijke activiteiten in de school, bijvoorbeeld de Sinterklaas- en- Carnavalsviering, doet de peutergroep mee.

Kom gerust een keertje binnen lopen voor vragen of meer informatie. U bent van harte welkom!

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

Adres

Lagedijk 17A
3998 KA  Schalkwijk
Tel. 030 – 760 53 85
LRKP 887824316

Maandag
van 8:30 tot 12:00 uur
Vrijdag
van 8:30 tot 12:00 uur

Tijdens schoolvakanties gesloten.

Mies Kroese
clustermanager
tel. 06 - 131 723 16
m.kroese@kmnkindenco.nl
Rita Steunenberg
senior pedagogisch medewerker
tel. 06 - 130 657 39
r.steunenberg@kmnkindenco.nl