Peutergroep Schalkwijk: Schalkwijk

 1. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Schalkwijk?

PG Schalkwijk is een peutergroep voor maximaal 14 kinderen van 2 tot 4 jaar. De peutergroep is gevestigd in basisschool St. Michiel. De groep heeft een eigen ingang. Peutergroep Schalkwijk is niet alleen bedoeld voor de peuters uit Schalkwijk, maar ook de peuters uit de kleine kernen van de gemeente Houten komen er spelen. Het is een gezellige peutergroep en er is veel onderlinge betrokkenheid; veel ouders en kinderen kennen elkaar.

Wat biedt peutergroep Schalkwijk?

De peutergroep is gezellig en uitdagend ingericht met diverse speelhoeken waar ruimte is voor verschillende soorten spel, zoals een auto- en bouwhoek, een huis-, poppen- en verkleedhoek. We hebben een thematafel (seizoenen en PUK-thema) met o.a. boekjes en materialen die bij het thema passen. Ook staat er een zandtafel in het lokaal. Er staan lage tafeltjes waar kinderen aan kunnen kleien, knutselen, puzzelen en een spelletje kunnen doen. We drinken in de ochtend water en eten fruit met elkaar aan tafel. We zijn ook veel buiten, ruimte genoeg op het mooi ingerichte plein! Bij slecht weer spelen we in het speel/gymlokaal van de school.

Op de peutergroepen kunnen kinderen lekker spelen leren met leeftijdsgenootjes en is er een leuk activiteitenaanbod. De activiteiten worden veelal aangeboden aan de hand van de methode Uk & Puk. De pop Puk maakt veel dingen mee die voor de kinderen herkenbaar zijn, zoals ziek zijn, het weer en eten en drinken. Tijdens iedere speelochtend begroeten we elkaar en Puk in de kring, daarna gaan we spelen en wordt er een speciale activiteit rond het thema aangeboden, denk hierbij aan voorlezen, een rollenspel of knutselen. Met behulp van Uk & Puk stimuleren wij de verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals de taalontwikkeling, de sociaal communicatieve vaardigheden, de motorische vaardigheden en voorbereidend rekenen.

Kortom een gezellige leerzame ochtend voor uw peuter met een vast programma. Er zijn altijd 2 vaste leidsters aanwezig (mits er meer dan 8 kinderen spelen)(en soms ook een vrijwilligster). Uw kind doet nieuwe ontdekkingen met allerlei materiaal en speelgoed en leert om samen met de andere peuters te spelen en te delen. Ook zal hij/zij leren af en toe te moeten wachten en rekening leren houden met een ander. Ook aan het bevorderen van de zelfstandigheid wordt aandacht geschonken,

Met het spelen op de peutergroep wordt een goede basis gelegd voor de overgang naar de basisschool. Doordat de peutergroep in de school gevestigd is, maken de kinderen al op jonge leeftijd kennis met de basisschool. Ouders kunnen ook de sfeer in school proeven en ontmoeten de leerkrachten al in de hal of op het buitenspeelplein. Bij feestelijke activiteiten in de school, zoals sinterklaas- en carnaval doet de peutergroep mee.

Kom gerust een keertje binnenlopen voor vragen of meer informatie. U bent van harte welkom!

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Lagedijk 17A
  3998 KA  Schalkwijk
  Tel. 06 – 825 861 24
  LRK 294597967

  Maandag
  van 8:30 tot 12:30 uur
  Dinsdag
  van 8:30 tot 12:30 uur
  Woensdag
  van 8:30 tot 12:30 uur
  Vrijdag
  van 8:30 tot 12:30 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Mies Kroese
  clustermanager
  tel. 06 - 131 723 16
  m.kroese@kindenco.nl
  Fleur Groen
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 130 657 39
  f.groen@kindenco.nl