Peutergroep Houten: Plantage

 1. VVE-gecertificeerd

  Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier hun taalachterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

 2. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Plantage?

Peutergroep Plantage ligt in de wijk Plantage Polder. U vindt onze gezellige peutergroep in het gebouw van openbare school De Plantage.
Als uw peuter later naar deze school gaat, is hij dus op vertrouwd terrein. Ook als u voor uw peuter een andere basisschool kiest, doet uw peuter alvast indrukken van de basisschool op.

Wat biedt peutergroep Plantage?

Als de kinderen binnenkomen, worden ze begroet door de pedagogisch medewerker. Nadat de ouders zijn uitgezwaaid, is het tijd voor de kring. Hierin wordt aandacht gegeven aan het thema van die periode door middel van spelletjes, liedjes of voor te lezen. Er wordt gewerkt met de methode Uk & Puk.

Daarna is het tijd om te spelen of iets te knutselen. Na het opruimen, eten de peuters vers fruit en wordt er een beker water gedronken. Er wordt iedere dag lekker buiten gespeeld. In een korte eindkring wordt de ochtend afgesloten en om 12.30 uur is het tijd om naar huis te gaan.

Uiteraard wordt ook een verjaardag uitgebreid gevierd. Regelmatig is er een koffieochtend, waar alle ouders met elkaar en de leidster een praatje kunnen maken met een kopje koffie of thee. Er worden uitjes georganiseerd zoals het lammetjesbezoek of een herfstwandeling in het bos.

Voorschoolse educatie (VE) peutergroep

Peutergroep Plantage biedt ook Voorschoolse Educatie (VE). Dat betekent dat we extra aandacht besteden aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren. Dat doen we omdat kinderen juist als ze jong zijn snel en makkelijk een taal kunnen leren en zo goed voorbereid naar de basisschool gaan. De VE-groep is open op: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Meer informatie over VE-peutergroepen kunt u hier lezen.

Kom gerust eens een kijkje bij ons nemen. U bent van harte welkom!

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Plantagepolder 1
  3991 ZE Houten
  Tel. 030 – 760 53 70
  of 06 – 293 288 86
  LRKP 102535747

  Maandag
  van 8:30 tot 12:30 uur
  Dinsdag
  van 8:30 tot 12:30 uur
  Woensdag
  van 8:30 tot 12:30 uur
  Vrijdag
  van 8:30 tot 12:30 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Jannemarie Schilt
  clustermanager
  tel. 06 - 152 381 36
  j.schilt@kindenco.nl
  Lisanne Pellegrom-Rebergen
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 598 719 92
  l.rebergen@kindencoludens.nl
  Dicky van Rijkom-Offermans
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 579 563 47
  d.offermans@kindenco.nl