Peutergroep Houten: Klavertje Vier

  1. VVE-gecertificeerd

    Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier hun taalachterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

  2. Peuterplus groep

    Voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong  is er een afgestemd programma onder begeleiding van gespecialiseerde pedagogische medewerkers.

  3. Uk & Puk

    Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Klavertje Vier?

Peutergroep Klavertje Vier ligt in de wijk De Velden (Houten-Noordoost). U vindt onze gezellige peutergroep in het gebouw van Openbare Basisschool Klavertje Vier. Als uw peuter later naar deze school gaat, is hij dus op vertrouwd terrein. Ook als u voor uw peuter een andere basisschool kiest, doet uw peuter alvast indrukken van de basisschool op. Aan de zijkant van de school vindt u onze ingang.

Wat biedt de Peuterplus groep?

De peuterplus groep is een groep met een speciaal programma voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Peuters met een ontwikkelingsvoorsprong ontwikkelen zich vlotter dan gemiddeld. Zij zijn nóg nieuwsgieriger en leergieriger, leggen vlot verbanden, onthouden veel en hebben nieuwe dingen snel door. In deze groep werken we rondom thema’s en we nodigen de peuters uit om hier dieper op in te duiken. Aan deze thema’s worden muzikale en creatieve activiteiten gekoppeld. Van nature leert een jong kind onderzoekend en vanuit nieuwsgierigheid. Wij bieden hier veel ruimte voor. Hoe werkt nou eigenlijk je fiets? Wat gebeurt er als je kleuren mengt? Waarbij we de peuter stimuleren vooral zelf naar antwoorden te zoeken binnen de grenzen van een veilige, prettige omgeving. Samen met andere peuters ontdekt de peuter meer over zichzelf en de omgeving, onder begeleiding van gespecialiseerde pedagogische medewerkers. Naast het reguliere materiaal hebben we de beschikking over speciaal ontwikkelingsmateriaal voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Voor de ouders is er meermalen per jaar een ouderavond met een aan ontwikkelingsvoorsprong gerelateerd thema.

Wat biedt peutergroep Klavertje Vier?

Op peutergroep Klavertje Vier heerst een gezellige sfeer waardoor u en uw kind zich snel thuis zullen voelen. De peuters hebben verschillende nationaliteiten. Peutergroep Klavertje Vier is een VVE-groep. Dit betekent dat we extra aandacht aan de Nederlandse taal besteden. Gedurende een ochtend worden er verschillende activiteiten aangeboden, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van de Uk & Puk methode. Buiten spelen we op ons eigen speelplein met volop speelmateriaal waaronder een zandbank, speelhuisje met glijbaan en fietsjes. Ook zijn we regelmatig samen met de kinderen op zoek naar kleine kriebelbeestjes die tussen het groen op het plein leven. En mocht het een keer slecht weer zijn… dan mogen we in overleg gebruik maken van de kleutergymzaal van de basisschool.
Regelmatig organiseren we een koffie-uurtje met de ouders. Dan mogen de ouders meekijken in de kring en laten we zien wat er is gedaan rondom een bepaald thema. In de lente wordt er jaarlijks een uitstapje gemaakt naar de kinderboerderij.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Pedagogisch werkplan

Er is geen online werkplan beschikbaar. Vraag deze op bij uw locatie.

Neem contact met mij op

Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

Adres

Eggeveld 4-6
3993 GE  Houten
Tel. 030 – 636 06 62
LRKP 156499459

Maandag
van 8:30 tot 12:00 uur
Woensdag
van 8:30 tot 12:00 uur
Vrijdag
van 8:30 tot 12:00 uur

Tijdens schoolvakanties gesloten.

Margreth Ooijen
clustermanager
tel. 06 - 131 723 16
m.ooijen@kmnkindenco.nl
Anita Niks
senior pedagogisch medewerker
tel. 06 - 130 657 39
a.niks@kmnkindenco.nl