Peutergroep Wijk bij Duurstede: De Dolfijn | Kind & Co

Peutergroep Wijk bij Duurstede: De Dolfijn

 1. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

 2. Gehuisvest in Brede School Het Anker
 3. VVE-gecertificeerd

  Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier hun taalachterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

 4. Natuurlijke buitenruimte
 5. Peuterplusgroep

  Voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong  is er een afgestemd programma onder begeleiding van gespecialiseerde pedagogische medewerkers.

Waar ligt peutergroep De Dolfijn?

Peutergroep De Dolfijn ligt in de wijk de Horden in Wijk bij Duurstede. Samen met kinderdagverblijf Anker, BSO De Bik en de basisscholen van het Anker maakt het kinderdagverblijf deel uit van de Brede school het Anker.

Wat biedt peutergroep De Dolfijn?

Bij peutergroep De Dolfijn is veel aandacht voor de ontwikkeling van uw kind. Wij zijn een VVE-peutergroep en werken met de Uk & Puk methode. Het doel van deze methode is om kinderen tussen twee en vier jaar in hun ontwikkeling te stimuleren door samen te spelen, te ervaren en te ontdekken. Zo bieden wij uw kind de optimale speelruimte om vaardigheden te oefenen op het gebied van spraak en taal, omgaan met gevoelens en omgaan met elkaar, bewegen en ervaren van ruimtelijk begrip. Wij werken met verschillende thema’s en de peuters doen veel activiteiten. Zo worden de kinderen voorbereid op de basisschool. Deze activiteiten variëren van dans en muziek, boekjes lezen, bouwen en sport en spel, tot creatief bezig zijn met uitdagende knutselopdrachten. Als het even kan wordt er lekker buiten gespeeld. Mochten we niet buiten kunnen spelen, dan kunnen wij gebruik maken van het speellokaal. Doordat wij in de Brede School zijn gehuisvest, werken wij aan een doorgaande leerlijn van peuter naar kleuter. Op de leerpleinen in de school organiseren wij met school gezamenlijke activiteiten.

De peuterplusgroep

De peuterplusgroep is een groep met een speciaal programma voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Peuters met een ontwikkelingsvoorsprong ontwikkelen zich vlotter dan gemiddeld. Zij zijn nóg nieuwsgieriger en leergieriger, leggen vlot verbanden, onthouden veel en hebben nieuwe dingen snel door. In deze groep werken we rondom thema’s en we nodigen de peuters uit om hier dieper op in te duiken. Aan deze thema’s worden muzikale en creatieve activiteiten gekoppeld. Van nature leert een jong kind onderzoekend en vanuit nieuwsgierigheid. Wij bieden hier veel ruimte voor. Hoe werkt nou eigenlijk je fiets? Wat gebeurt er als je kleuren mengt? Waarbij we de peuter stimuleren vooral zelf naar antwoorden te zoeken binnen de grenzen van een veilige, prettige omgeving. Samen met andere peuters ontdekt de peuter meer over zichzelf en de omgeving, onder begeleiding van gespecialiseerde pedagogische medewerkers. Naast het reguliere materiaal hebben we de beschikking over speciaal ontwikkelingsmateriaal voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. De peuterplusgroep is open op vrijdagochtend.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Hordenweg 7
  3961 KA Wijk bij Duurstede
  Tel. 0343 – 76 00 07

  Maandag
  08:30 tot 12:00 uur
  Dinsdag
  08:30 tot 12:00 uur
  Woensdag
  08:30 tot 12:00 uur
  Donderdag
  08:30 tot 12:00 uur
  Vrijdag
  08:30 tot 12:00 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Gerda Bonouvrié – Spee
  clustermanager
  tel. 06 - 102 645 53
  g.bonouvrie@kmnkindenco.nl
  Helma van der Vlugt
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 501 658 93
  h.vandervlugt@kmnkindenco.nl