Peutergroep Houten: Bijenkorf | Kind & Co

Peutergroep Houten: Bijenkorf

 1. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Bijenkorf?

Peutergroep Bijenkorf ligt in de wijk Houten Noord-West. U vindt onze gezellige peutergroep in het gebouw van Openbare Basisschool De Bijenkorf. Als uw peuter later naar deze school gaat, is hij dus op vertrouwd terrein. Ook als u voor uw peuter een andere basisschool kiest, doet uw peuter alvast indrukken van de basisschool op.

Wat biedt peutergroep Bijenkorf?

De peutergroep is gezellig en uitdagend ingericht met diverse speelhoeken waar ruimte is voor verschillende soorten spel, zoals rollenspel in het huis, bouwen met constructiemateriaal en met de auto’s op de autobaan crossen. Daarnaast zijn er ook knutselactiviteiten en kunnen de kinderen uit de kast ontwikkelingsmateriaal kiezen.

Buiten spelen gebeurt, wanneer het weer het toestaat, iedere ochtend na het fruit eten. Dit op het eigen peuterplein of op het grote plein samen met de kleuters.

Op de peutergroepen kunnen kinderen lekker spelen met leeftijdsgenootjes en is er een leuk activiteitenaanbod. De activiteiten worden veelal aangeboden aan de hand van de methode Puk. De pop Puk maakt veel dingen mee die voor de kinderen herkenbaar zijn, zoals ziek zijn, het weer en eten en drinken. Met behulp van Puk stimuleren wij de verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals de taalontwikkeling, de sociaal communicatieve vaardigheden, de motorische vaardigheden en voorbereidend rekenen. Hierdoor wordt de overgang naar de basisschool gemakkelijker.

Er zijn drie kringmomenten op een ochtend. De eerste is om 9.00 uur waar de peuters en leiding elkaar goedemorgen wensen en wordt verteld wat er op de ochtend wordt gedaan. Het tweede kringmoment is rond 10.15 uur aan de tafel waar fruit wordt gegeten en water wordt gedronken en gezongen. Tijdens de  laatste kring om 11.45 uur is het tijd voor een cracker met vaak een verhaaltje of een spelletje als afsluiting.

Kom gerust een keertje binnen lopen voor vragen of meer informatie. U bent van harte welkom!

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Riddersborch 143
  3992 BK Houten
  Tel. 030 – 760 53 60
  LRK: 102532345

  Maandag
  van 8:30 tot 12:00 uur
  Dinsdag
  van 8:30 tot 12:00 uur
  Donderdag
  van 8:30 tot 12:00 uur
  Vrijdag
  van 8:30 tot 12:00 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Mies Kroese
  clustermanager
  tel. 06 - 131 723 16
  m.kroese@kmnkindenco.nl
  Rita Steunenberg
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 130 657 39
  r.steunenberg@kmnkindenco.nl