Peutergroep Houten: Zonnewijzer

 1. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

 2. Protestants Christelijke peutergroep
 3. Gevestigd in Christelijke basisschool de Zonnewijzer
 4. Volledig gerenoveerde locatie
 5. Afgeschermde buitenruimte met speeltoestel
 6. VE-gecertificeerd

  Dit is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Voor kinderen met een VE-indicatie besteden we extra aandacht aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren.

Waar ligt peutergroep Zonnewijzer?

de Protestants Christelijke peutergroep Zonnewijzer ligt in de Houtense wijk Het Hout* en is gevestigd in Christelijke basisschool de Zonnewijzer.

Wat biedt peutergroep Zonnewijzer?

Als de kinderen binnenkomen, worden ze begroet door de leidster. Nadat de ouders zijn uitgezwaaid, is het tijd voor de kring. Hierin wordt aandacht gegeven aan het thema van die periode door middel van spelletjes, liedjes of voor te lezen. Er wordt gewerkt met de methode Uk & Puk. De protestants-christelijke groep gebruikt hierbij ook de Bijbelse thema’s.

Daarna is het tijd om te spelen of wordt er een activiteit aangeboden. Na het opruimen, wordt er gegeten en gedronken. Er wordt iedere dag lekker buiten gespeeld. In een eindkring wordt de ochtend afgesloten en om 12.30 uur is het tijd om naar huis te gaan.

Uiteraard wordt ook een verjaardag uitgebreid gevierd. Er worden uitjes georganiseerd zoals het lammetjesbezoek of een herfstwandeling in het bos.

Voorschoolse educatie

Peutergroep Zonnewijzer is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Dat betekent dat we voor kinderen met een VE-indicatie extra aandacht besteden aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren. Dat doen we omdat kinderen juist als ze jong zijn snel en makkelijk een taal kunnen leren. Zo kunnen ze goed van start op de basisschool. Meer informatie over VE-peutergroepen kunt u hier lezen.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Zonnehout 1
  3991 MV Houten
  Tel. 030 – 634 38 09
  LRK 549163657

  Maandag
  8:30 tot 12:30 uur
  Dinsdag
  8:30 tot 12:30 uur
  Woensdag
  8:30 tot 12:30 uur
  Donderdag
  8:30 tot 12:30 uur
  Vrijdag
  8:30 tot 12:30 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Mies Kroese
  clustermanager
  tel. 06 - 131 723 16
  m.kroese@kindenco.nl
  Fleur Groen
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 130 657 39
  f.groen@kindenco.nl