Peutergroep Vleuten: De Tol

 1. VE-gecertificeerd

  Dit is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Voor kinderen met een VE-indicatie besteden we extra aandacht aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren.

 2. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

 3. Ouderbetrokkenheid

  Ouders worden bij ons actief betrokken. U kunt iedere maand een half uurtje meekijken op de groep, wij delen inspiratie voor leuke activiteiten en liedjes via het ouderportaal en feesten zoals kerst, sinterklaas, zomerfeest en suikerfeest vieren we met ouders erbij.

 4. Goede voorbereiding op de basisschool

  Bij peutergroep de Tol komt uw kind spelen en leren. Peuters ontwikkelen bij ons taalvaardigheid, rekenvaardigheid, sociaal-emotionele en motorische vaardigheden. Zo kan uw kind goed van start op de basisschool.

 5. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt peutergroep De Tol?

Peutergroep De Tol is gevestigd in Openbare basisschool Kees Valkestein in Vleuten, in de wijk de Tol.

Wat biedt peutergroep De Tol?

Bij peutergroep De Tol komt uw kind om te spelen en te leren. De peutergroep is er voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud. Het geeft uw peuter de mogelijkheid om taalvaardigheid, sociaal-emotionele en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Wij hebben daarbij veel aandacht voor het individuele kind. Daarnaast kan uw kind lekker samen spelen met leeftijdsgenootjes. Wij werken goed samen met de basisscholen in Vleuten. Zo zorgen we ervoor dat de kinderen goed van start kunnen op de basisschool.

De peutergroep heeft een eigen lokaal in de school. Het lokaal is gezellig en functioneel ingericht met verschillende hoeken waar de kinderen kunnen spelen. Daarnaast kunnen we gebruik maken van het speellokaal in de school, hebben we een eigen kleine moestuin en een afgeschermde buitenspeelruimte.

Er wordt gewerkt met de erkende methode Uk & Puk om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Dit gaat veelal aan de hand van thema’s die centraal staan. Iedere 6 weken wordt er gewerkt aan een nieuw thema. Binnen dit thema worden de verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. We doen spelletjes, zingen liedjes, lezen voor, tekenen en spelen natuurlijk lekker buiten. Af en toe maken we ook een leuk uitje: naar de bibliotheek of een lekkere herfstwandeling. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs nieuwe dingen.

Ouders worden bij ons ook actief betrokken. Iedere maand mogen de ouders tijdens de inloopweek een half uurtje meekijken op de groep. Daarnaast plaatsen we foto’s en of voorbeelden van activiteiten en liedjes in het ouderportaal, zodat ouders ook thuis activiteiten kunnen doen. Daarnaast vieren we ook een aantal feesten met ouders erbij, zoals sinterklaas, kerst, zomerfeest en suikerfeest.

Voorschoolse educatie (VE) peutergroep

Dit is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Dat betekent dat we voor kinderen met een VE-indicatie extra aandacht besteden aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren. Dat doen we omdat kinderen juist als ze jong zijn snel en makkelijk een taal kunnen leren. Zo kunnen ze goed van start op de basisschool. Meer informatie over VE-peutergroepen kunt u hier lezen.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Kortland 23
  3451 VD Vleuten
  Tel. 06 – 131 358 25
  LRK 337099704

  Maandag
  8.15 tot 13.35 uur
  Dinsdag
  8.15 tot 13.35 uur
  Woensdag
  8.15 tot 13.35 uur
  Donderdag
  8.15 tot 13.35 uur
  Vrijdag

  Saskia Pennings
  clustermanager
  tel. 06 - 501 659 07
  s.pennings@kindencoludens.nl
  Sanne van Berkum
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 151 581 31
  s.vanberkum@kindencoludens.nl
  Maaike Schwartz
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 243 676 20
  m.schwartz@kindencoludens.nl