Peutergroep Utrecht: Oase

 1. VE-gecertificeerd

  Voor kinderen met een VE-indicatie van het consultatiebureau is er extra aandacht voor de Nederlandse taal. Onze medewerkers zijn allemaal VE-gecertificeerd. Er is extra begeleiding en ondersteuning mogelijk.

 2. Gevestigd in basisschool De Oase

  De peutergroep is gevestigd in basisschool De Oase. Voor peuters die straks doorstromen naar de kleuterklas, is dit dan al een vertrouwde omgeving. Natuurlijk zijn ook kinderen die straks naar andere basisscholen gaan welkom op de peutergroep.

 3. Uitdagende speelhoeken

  De groepsruimte is uitdagend ingericht met verschillende speelhoeken. De materialen staan zo opgesteld dat de kinderen zelf materialen kunnen pakken en weer opruimen. Zo wordt de zelfstandigheid van de kinderen gestimuleerd.

 4. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt peutergroep Oase?

Peutergroep Oase is gevestigd in basisschool De Oase. De Oase ligt in de wijk het Zand in Leidsche Rijn.

Wat biedt peutergroep Oase?

Bij peutergroep Oase komt uw kind om te spelen en te leren. De peutergroep is er voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud. Het geeft uw peuter de mogelijkheid om taalvaardigheid, sociaal-emotionele en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast kan uw kind lekker samen spelen met leeftijdsgenootjes.

Peutergroep Oase zit in een warm en huiselijk lokaal op de benedenverdieping van de school, net als de kleuterklassen. De groepsruimte is ingericht met speelhoeken: de huishoek, de ministad, het atelier, de puzzelkast, de leeshoek en een steeds wisselende themahoek. Daarnaast kunnen de peuters lekker buitenspelen op het kleuterplein: fietsen, steppen en in de zandbak spelen. Ook maken we gebruik van het speellokaal waar we beweegactiviteiten doen, zoals dansen, klimmen, spelen met ballen en hoepels en andere beweegspellen.

Op de peutergroep wordt gewerkt met een de erkende methode Kaleidoscoop om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Hierbij houden we rekening met de individuele ontwikkeling. Dit gaat aan de hand van thema’s die centraal staan. We doen spelletjes, zingen liedjes, lezen voor, tekenen en spelen natuurlijk lekker buiten. Zo leren de kinderen spelenderwijs nieuwe dingen.

Voorschoolse educatie (VE) peutergroep

Dit is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Dat betekent dat we voor kinderen met een VE-indicatie extra aandacht besteden aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren. Dat doen we omdat kinderen juist als ze jong zijn snel en makkelijk een taal kunnen leren. Zo kunnen ze goed van start op de basisschool. Meer informatie over VE-peutergroepen kunt u hier lezen.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Belcampostraat 9
  3544 NG Utrecht
  Tel. 06 – 300 332 27
  LRK 180420756

  Maandag
  8.15 tot 13.35 uur
  Dinsdag
  8.15 tot 13.35 uur
  Woensdag
  8.15 tot 13.35 uur
  Donderdag
  8.15 tot 13.35 uur
  Vrijdag
  8.15 tot 13.35 uur

   

  Sylvia van Schaik
  clustermanager
  tel. 06 - 111 750 97
  s.vanschaik@kindenco.nl
  Joanne Westeneng
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 -151 975 96
  j.westeneng@kindenco.nl
  Eric Hendriks
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 307 623 65
  e.hendriks@kindencoludens.nl