Peutergroep Weesp: Speelrijk | Kind & Co

Peutergroep Weesp: Speelrijk

 1. Prachtig gebouw met veelvoud sfeer

  Er is een gezamenlijke lichte hal samen met het kinderdagverblijf met daaromheen de groepen. De peuters kunnen naar hartenlust spelen met alle uitdagende materialen die aanwezig zijn in de hal. In de groepsruimte hebben wij diverse hoeken gecreëerd waarin verschillende activiteiten kunnen worden aangeboden.

 2. Eigen buitenruimte voor het kinderdagverblijf met uitdagend speelplein

  Onze buitenruimte is ingericht om naar hartenlust in te kunnen spelen. Er is voor elk wat wils. Via de deur staan de kleuters meteen buiten op het peuter/kleuterplein Het plein is omheind door een hek. Er is een parcours gelegd om te fietsen of steppen en er is een mooie zandbak voor de echte taartenbakkers onder ons. Door de groene omgeving is het een fijne plek om te spelen en te ontdekken.

 3. Vast team met ervaren medewerkers

  Om te bereiken dat een kind zich bij ons emotioneel zo veilig mogelijk voelt, vinden wij het belangrijk dat vertrouwde personen het kind verzorgen. Wij zorgen er daarom voor dat elke groep vaste pedagogisch medewerkers heeft. Er zijn 3 vaste medewerkers waarvan elk dagdeel er 2 aanwezig zijn. Wel dagdeel uw kind ook komt hij/zij ziet dus maximaal 3 verschillende gezichten. Dit is om de continuïteit van de groep te bewaren.

 4. Nauwe samenwerking en een doorgaande lijn met het kinderdagverblijf, de BSO en school

  De meerwaarde van werken in een Brede School is dat allemaal verschillende organisaties onder een dak zitten. Zo werken we samen met de kinderdagverblijf groepen Bloemrijk en Vlinderrijk De school zit letterlijk om de hoek van de gang en ook met de kleuterklassen kunnen we samenwerken. Op deze manier komen de kinderen met jongere of juist oudere leeftijden in aanraking. Ook kunnen we ervoor zorgen op deze manier dat kinderen leren samenspelen of juist een welbespraakt kind koppelen aan een kind wat moeite heeft met praten. Het maakt de overgang van peutergroep naar school makkelijker, omdat het kind de juf en kinderen al deels kent.

 5. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

 6. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt peutergroep Speelrijk?

Peutergroep Speelrijk is samen met kinderdagverblijf Speelrijk gevestigd op de begane grond van de Brede School Kors Breijer aan de Papelaan in de wijk Weesp Noord. In een aparte vleugel kunnen de kinderen heerlijk spelen en zich ontwikkelen. De BSO en school bevinden zich in hetzelfde pand. Dit is ideaal voor ouders met kinderen op de peutergroep en op de school. De locatie is goed bereikbaar met de fiets en de auto en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Wat biedt peutergroep Speelrijk?

Peutergroep Speelrijk maakt onderdeel uit van Brede School Kors Breijer. Op de peutergroep wordt intensief gewerkt met de Uk & Puk methode. De groepsruimte is gezellig ingericht met o.a. een huishoek, een bouwhoek en een leeshoek. Het spelmateriaal is uitdagend en afgestemd op de leeftijd van 2 tot 4 jarigen. Er wordt nauw samengewerkt met de school en het kinderdagverblijf. De methodes zijn op elkaar afgestemd en er wordt gespeeld en gewerkt rond dezelfde thema’s.

Samen met kinderdagverblijf Kors Breijer werken de verschillende partners aan één opvoedingsklimaat en doorgaande lijn van de peutergroep naar BSO en school. De kinderen worden geobserveerd en de ontwikkeling van de kinderen wordt gevolgd. Kinderen die dat nodig hebben, krijgen extra ondersteuning. Als de kinderen naar de basisschool gaan wordt informatie over de ontwikkeling overgedragen aan de leerkracht van groep 1. Hierdoor is er sprake van een doorgaande lijn naar de basisschool.

Met ingang van 25-01-2022 geldt voor nieuwe klanten, in verband met de Amsterdamse beleidsregels, een minimale afname van 2 dagdelen. Dit geldt voor kinderen zonder VE indicatie.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! We waarderen het wanneer u een afspraak maakt.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Papelaan 122 B
  1382 RP Weesp
  Tel. 06 – 139 664 61
  LRK 216383948

  Maandag
  08:00 tot 13:20 uur
  Dinsdag
  08:00 tot 13:20 uur
  Woensdag
  08:00 tot 13:20 uur
  Donderdag
  08:00 tot 13:20 uur
  Vrijdag
  08:00 tot 13:20 uur

  Sluitingsdagen: alle erkende feestdagen en schoolvakanties.

  Ilona Broné
  clustermanager
  06 - 434 895 48
  i.brone@kindenco.nl
  Bianca Kraan
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 127 516 17
  b.kraan@kindenco.nl