Peutergroep Houten: Schoolhuys

 1. VVE-gecertificeerd

  Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier hun taalachterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

 2. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Schoolhuys?

De locatie van peutergroep Schoolhuys ligt in de wijk De Gilden (Houten-Noordoost) en is gevestigd in KBS ’t Schoolhuys.

Wat biedt peutergroep  Schoolhuys?

Op peutergroep Schoolhuys heerst een gezellige sfeer waardoor u en uw kind zich snel thuis zullen voelen. De peuters hebben verschillende nationaliteiten. Peutergroep Schoolhuys is een VE-groep. Dit betekent dat we extra aandacht aan de Nederlandse taal besteden.

De peutergroep is gezellig en uitdagend ingericht met diverse speelhoeken waar ruimte is voor verschillende soorten spel, zoals een bouwhoek, leeshoek en een huishoek. Er staan lage tafeltjes waar kinderen aan kunnen kleien, knutselen, puzzelen en een spelletje kunnen doen. Ook drinken we daar in de ochtend water en eten we fruit.

We zijn ook veel buiten, ruimte genoeg op ons eigen mooi ingerichte peuterplein! Bij slecht weer spelen we in de gymzaal in plaats van buiten.

Gedurende een ochtend worden er verschillende activiteiten aangeboden, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van de Uk & Puk programma. De pop Puk maakt veel dingen mee die voor de kinderen herkenbaar zijn, zoals ziek zijn, het weer en eten en drinken. Met behulp van Uk & Puk stimuleren wij de verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals de taalontwikkeling, de sociaal communicatieve vaardigheden, de motorische vaardigheden en voorbereidend rekenen. Hierdoor wordt de overgang naar de basisschool gemakkelijker. Op de VE-groep is er extra taalaanbod. Er is veel aandacht voor taal binnen de thema’s. Dit wordt ondersteund door materialen die hierbij aansluiten. Zo wordt de ruimte aangepast per thema en is er een thematafel. Ook gebruiken de pedagogisch medewerkers gebaren om de peuters te ondersteunen bij het gebruik van taal.

Heeft u vragen? Dan kun u telefonisch een afspraak maken.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Tappersgilde 22
  3994 CG Houten
  Tel. 030 – 200 61 76
  LRK 682817090

  Maandag
  8:30 tot 12:30 uur
  Dinsdag
  8:30 tot 12:30 uur
  Woensdag
  8:30 tot 12:30 uur
  Donderdag
  8:30 tot 12:30 uur
  Vrijdag
  8:30 tot 12:30 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Mies Kroese
  clustermanager
  tel. 06 - 131 723 16
  m.kroese@kindenco.nl
  Suzanne de Liefde
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 821 762 28
  s.deliefde@kmnkindenco.nl