Peutergroep Weesp: Schatjesrijk | Kind & Co

Peutergroep Weesp: Schatjesrijk

 1. Prachtig gebouw met veelvoud sfeer

  Er is een gezamenlijke lichte hal samen met het kinderdagverblijf met daaromheen de groepen. De peuters kunnen naar hartenlust spelen met alle uitdagende materialen die aanwezig zijn in de hal. In de groepsruimte hebben wij diverse hoeken gecreëerd waarin verschillende activiteiten kunnen worden aangeboden.

 2. Eigen buitenruimte voor het kinderdagverblijf met uitdagend speelplein

  Onze buitenruimte is ingericht om naar hartenlust in te kunnen spelen. Er is voor elk wat wils. Via de deur staan de kleuters meteen buiten op het peuter/kleuterplein Het plein is omheind door een hek. Er is een parcours gelegd om te fietsen of steppen en er is een mooie zandbak voor de echte taartenbakkers onder ons. Door de groene omgeving is het een fijne plek om te spelen en te ontdekken.

 3. Vast team met ervaren medewerkers

  Om te bereiken dat een kind zich bij ons emotioneel zo veilig mogelijk voelt, vinden wij het belangrijk dat vertrouwde personen het kind verzorgen. Wij zorgen er daarom voor dat elke groep vaste pedagogisch medewerkers heeft. Er zijn 3 vaste medewerkers waarvan elk dagdeel er 2 aanwezig zijn. Wel dagdeel uw kind ook komt hij/zij ziet dus maximaal 3 verschillende gezichten. Dit is om de continuïteit van de groep te bewaren.

 4. Nauwe samenwerking en een doorgaande lijn met het kinderdagverblijf, de BSO en school

  De meerwaarde van werken in een Brede School is dat allemaal verschillende organisaties onder een dak zitten. Zo werken we samen met de kinderdagverblijf groepen Bloemrijk en Vlinderrijk De school zit letterlijk om de hoek van de gang en ook met de kleuterklassen kunnen we samenwerken. Op deze manier komen de kinderen met jongere of juist oudere leeftijden in aanraking. Ook kunnen we ervoor zorgen op deze manier dat kinderen leren samenspelen of juist een welbespraakt kind koppelen aan een kind wat moeite heeft met praten. Het maakt de overgang van peutergroep naar school makkelijker, omdat het kind de juf en kinderen al deels kent.

 5. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

 6. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via Mijn KMN Kind & Co.

Waar ligt peutergroep Schatjesrijk?

De locatie is prima bereikbaar met de fiets en auto en ligt in de wijk Weesp Noord. Er is voldoende parkeergelegenheid. De BSO en school bevinden zich in hetzelfde pand; ideaal voor ouders met kinderen op de peutergroep én school.

Wat biedt peutergroep Schatjesrijk?

Peutergroep Schatjesrijk maakt onderdeel uit van Brede School Kors Breijer en er is een samenwerking tussen Versa Welzijn en KMN Kind & Co. Op de peutergroep wordt intensief gewerkt met de Uk & Puk methode. De groepsruimte is gezellig ingericht met o.a. een huishoek, een bouwhoek en een leeshoek. Het spelmateriaal is uitdagend en afgestemd op de leeftijd van 2-4 jarigen. Er is een nauwe samenwerking met de school en met het kinderdagverblijf. De methodes zijn op elkaar afgestemd en er wordt gespeeld en gewerkt rond dezelfde thema’s. Samen met de Kors BreijerVersa Welzijn en KMN Kind & CO  werken de verschillende partners aan één opvoedingsklimaat en doorgaande lijn van de peutergroep naar BSO en school .

De kinderen worden geobserveerd en de ontwikkeling van de kinderen wordt gevolgd. Kinderen die dat nodig hebben, krijgen extra ondersteuning. Als de kinderen naar de basisschool gaan, wordt informatie over de ontwikkeling overgedragen aan de leerkracht van groep 1. Hierdoor is er sprake van een doorgaande lijn naar de basisschool.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! We waarderen het wanneer u een afspraak maakt.

Neem contact met mij op

Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

Adres

Papelaan 122 B
1382 RP Weesp
Tel. 0294 – 41 31 15
LRK 109644700

Maandag
08:00 tot 13:00 uur (inclusief lunch)
Dinsdag
08:00 tot 13:00 uur (inclusief lunch)
Woensdag
08:00 tot 13:00 uur (inclusief lunch)
Donderdag
08:00 tot 13:00 uur (inclusief lunch)
Vrijdag
08:00 tot 13:00 uur (inclusief lunch)

Sluitingsdagen: alle erkende feestdagen.

Gon Annaars
clustermanager
tel. 06 - 434 895 48
g.annaars @kmnkindenco.nl
Angelique Boll
senior pedagogisch medewerker
tel. 06 - 434 895 55
a.boll@kmnkindenco.nl