Peutergroep Harmelen: Nijntje Pluis | Kind & Co

Peutergroep Harmelen: Nijntje Pluis

 1. Goede voorbereiding op de basisschool

  Er wordt gewerkt met Puk en Ko dagritmekaarten (foto’s, zodat de activiteiten goed herkenbaar zijn). Deze hangen op in een voor de peuters goed zichtbare plek in de ruimte. Telkens wanneer er een activiteit klaar is, wordt de kaart omgekeerd aan de lijn gehangen. De kinderen kunnen dan zo zien wat we verder gaan doen en wat er op het programma staat. Het geeft hen een stukje houvast en tijdsbesef.

 2. Natuurtuin

  Aan de achterzijde van het pand bevindt zich een heerlijke, beschutte natuurtuin. Er is een zandbak, een grote houten trein en er zijn kleine boompjes, struikjes en een (speel)poortje van wilgentakjes. Kinderen krijgen hier volop de ruimte om op ontdekkingsreis te gaan.

 3. VVE-gecertificeerd

  Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier hun taalachterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

 4. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

 5. Werkt aan Gezonde Kinderopvang

  Wij willen dat kinderen gezond opgroeien. Daarom werken wij met de aanpak en scholing van Gezonde Kinderopvang aan een gezonde leefstijl van kinderen en de deskundigheid van medewerkers. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Meer informatie

Waar ligt peutergroep Nijntje Pluis?

Nijntje Pluis ligt in Harmelen en is gevestigd aan Willem Alexanderlaan 4 op de bovenverdieping van kinderdagverblijf Nijntje Pluis. De peutergroep ligt centraal en is goed bereikbaar met de fiets en auto.

Wat biedt peutergroep Nijntje Pluis?

Nijntje Pluis heeft op de bovenverdieping de beschikking over een mooi, licht lokaal. Het is een ruimte met veel lichtinval en is tevens voorzien van alle faciliteiten die de kinderen nodig hebben. Op de groep bevindt zich een inpandige keuken, een verstelbare commode en er zijn mooie schone aanpandige toiletten. Aan de achterzijde van het pand bevindt zich een heerlijke, beschutte natuurtuin. Er is een zandbak, een grote houten trein en er zijn kleine boompjes, struikjes en een (speel)poortje van wilgentakjes. Kinderen krijgen hier volop de ruimte om op ontdekkingsreis te gaan. Nijntje Pluis heeft op het kinderdagverblijf haar een eigen ingang. Deze is te bereiken via de zij ingang van het pand. Op Nijntje Pluis wordt gewerkt met de methode Uk & Puk en is er mogelijkheid voor een VVE-plaatsing. In samenwerking met de oudercommissie worden leuke uitjes georganiseerd, zoals een bezoek aan de boerderij, de bibliotheek en het kabouterpad. Elk jaar wordt afgesloten met een zomerfeest.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Groenendaal 1
  3481 CT Harmelen
  Tel. 06 – 598 220 98
  LRK 220890092

  Maandag
  08:30 tot 13:30 uur
  Dinsdag
  08:30 tot 13:30 uur
  Woensdag
  08:30 tot 13:30 uur
  Donderdag
  08:30 tot 13:30 uur
  Vrijdag
  08:30 tot 13:30 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Oudercommissie
  ocnijntjepluis@kmnkindenco.nl

  Loes Wieman
  clustermanager
  tel. 06 - 130 643 50
  l.wieman@kindenco.nl
  Damaris Kuiken
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 311 015 48
  d.kuiken@kindenco.nl
  Janine Kok
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 820 786 64
  j.kok@kindenco.nl