Peutergroep Utrecht: Leeuwesteyn

 1. Voorrang school Kindcentrum Leeuwesteyn

  Als je opvang hebt op het kinderdagverblijf of de peutergroep, krijg je voorrang om toegelaten te worden op school. Het geeft alleen geen zekerheid op een plek op school.

  Op de schoolsite kun je kijken voor de regels rondom het aanmelden.

 2. VE-gecertificeerd

  Dit is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Voor kinderen met een VE-indicatie besteden we extra aandacht aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren.

 3. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

 4. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt peutergroep Leeuwesteyn?

Peutergroep Leeuwesteyn ligt in de nieuwbouwwijk Leeuwesteyn, net buiten het oude Utrecht. Het ligt vlakbij Leidsche Rijn Centrum, station Utrecht Leidsche Rijn en de uitvalswegen rondom Utrecht. De peutergroep is samen met kinderdagverblijf en BSO Leeuwesteyn gevestigd in Kindcentrum Leeuwesteyn. Binnen het Kindcentrum werken pedagogisch medewerkers en leerkrachten van het onderwijs onder één dak en vanuit één pedagogische visie samen.

Wat biedt peutergroep Leeuwesteyn?

Peutergroep Leeuwesteyn biedt opvang aan kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud. De peutergroep heeft een eigen groepsruimte binnen de vleugel waar ook het kinderdagverblijf zit. Het lokaal is warm en huiselijk ingericht met diverse speelhoeken: een huishoek, de ministad, het atelier, de leeshoek, een steeds wisselende themahoek en een puzzelkast. We kunnen ook gebruik maken van de speelhal voor beweegactiviteiten en de binnenruimte, die we delen samen met het kinderdagverblijf. Daarnaast kunnen de peuters lekker buienspelen op het speelplein: een prachtig, groen opgezet buitenterrein met natuurlijke materialen. De kinderen kunnen hier heerlijk op ontdekkingstocht gaan: kruipen, klimmen en spelen met zand.

Er wordt gewerkt met de erkende methode Uk & Puk om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Dit gaat veelal aan de hand van thema’s die centraal staan. Hierbij houden we rekening met de individuele ontwikkeling. Binnen de thema’s worden de verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. We doen spelletjes, knutselen, zingen liedjes, lezen voor, tekenen en spelen natuurlijk lekker buiten. Zo leren de kinderen spelenderwijs nieuwe dingen.

Voorschoolse educatie (VE) peutergroep

Dit is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Dat betekent dat we voor kinderen met een VE-indicatie extra aandacht besteden aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren. Dat doen we omdat kinderen juist als ze jong zijn snel en makkelijk een taal kunnen leren. Zo kunnen ze goed van start op de basisschool. Meer informatie over VE-peutergroepen kunt u hier lezen.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Zilveren Florijnlaan 99
  3541 HA Utrecht
  Tel. 030-820 14 63
  LRK 231652343

  Maandag
  08:15 tot 13:35 uur
  Dinsdag
  08:15 tot 13:35 uur
  Woensdag
  08:15 tot 13:35 uur
  Donderdag
  08:15 tot 13:35 uur
  Vrijdag
  08:15 tot 13:35 uur

  Tijdens schoolvakanties en alle erkende feestdagen zijn wij gesloten.

  Sylvia van Schaik
  clustermanager
  tel. 06 - 111 750 97
  s.vanschaik@kindenco.nl
  Rianne Waalboer
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 110 927 25
  r.waalboer@kindenco.nl