Peutergroep Huis ter Heide: Oud Zandbergen

 1. Op de peutergroep volgen wij de methode Piramide.

  Piramide stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. Piramide is een totaalprogramma, wat opgebouwd is met projecten, en met alle aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden. Deze worden samen gebruikt. Door een slimme combinatie van uitdagende activiteiten krijgen kinderen vanuit een veilige omgeving grip op de wereld.

  De methode is geschikt voor alle kinderen van 0 tot 7 jaar, van kinderdagverblijf tot peutergroep en ook nog tot en met groep 3 van de basisschool. Voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, is er een tutorprogramma beschikbaar. Voor kinderen die meer uitdagingen nodig hebben zijn er activiteiten die bij de projectboeken zijn opgenomen. Piramide is ontwikkelt door Cito.

 2. VVE-gecertificeerd

  Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier hun taalachterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

Waar ligt peutergroep Oud Zandbergen?

Peutergroep Oud Zandbergen is gevestigd in de christelijke basisschool te Huis ter Heide. Naast de peutergroep, hebben wij ook een buitenschoolse opvang in het zelfde pand. In de school heeft de peutergroep een mooie groepsruimte met eigen ingang. Vanuit de groepsruimte kijk je naar de prachtige natuur en de kinderboerderij die de omgeving van de school biedt.

In de groepsruimte zijn diverse hoeken ingericht waar kinderen verschillende activiteiten kunnen ondernemen. De peutergroep en de jonge kinderen van de BSO-groep maken gebruik van deze ruimte evenals de eigen buitenruimte waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Wat biedt peutergroep Oud Zandbergen?

Wanneer de basisschoolperiode in zicht komt, betekent dit een hele nieuwe fase. Spannend voor de kinderen, maar zeker ook voor de ouders. Wij willen kinderen én ouders zo goed mogelijk ondersteunen en voorbereiden op deze nieuwe periode. Met deze peutergroep biedt onze kinderopvang kinderen een nog betere voorbereiding en doorstroom naar de basisschool. We gaan onder andere aan de slag met de fijne motoriek, taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Pedagogisch beleid

De basisdoelen en speerpunten van ons pedagogisch handelen.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Prins Alexanderweg 1A
  3712 AD Huis ter Heide
  Tel. 06 – 810 926 42
  LRKP 337677839

  Maandag

  Dinsdag
  08.15 – 12.15 uur
  Woensdag
  08.15 – 12.15 uur
  Donderdag
  08.15 – 12.15 uur
  Vrijdag
  08.15 – 12.15 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Mieke van Breukelen
  clustermanager
  tel. 06 - 130 651 48
  m.vanbreukelen@kindenco.nl
  Jolanda Kappelhof
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 100 342 98
  j.kappelhof@kindencoludens.nl
  Janine Kok
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 820 786 64
  j.kok@kindenco.nl