Peutergroep Den Dolder: Lokomotiefje | Kind & Co

Peutergroep Den Dolder: Lokomotiefje

 1. Startgroep

  De startgroep is een extra activiteit voor de peuter die de Peuterspeelzaal ’t Lokomotiefje bezoekt. De startgroep krijgt ‘les’ van een leerkracht en sluit aan bij de ontwikkelingsgerichte aanpak van de groepen 1-2 van Basisschool De Kameleon. We willen een doorgaande lijn creëren voor alle kinderen waardoor de overgang naar de basisschool soepel verloopt.

 2. Piramide methode

  De peutergroep werkt met de Piramide methode. Deze methode stimuleert de brede ontwikkeling van het kind door actief spel.

Waar ligt peutergroep Lokomotiefje?

Peutergroep Lokomotiefje is gevestigd binnen IKC de Schilden te den Dolder. Naast de peutergroep hebben wij ook een buitenschoolse opvang in hetzelfde pand. In de Brede School maken wij gebruik van een ruime en lichte groepsruimte met een eigen ingang. Vanuit de groepsruimte kijk je naar de prachtige natuur die de omgeving van de school biedt. In de groepsruimte zijn diverse hoeken ingericht waar kinderen verschillende activiteiten kunnen ondernemen. De peutergroep en de BSO maken gebruik van een eigen buitenruimte waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Wij volgen de VVE methode Piramide.

Wat biedt peutergroep Lokomotiefje?

Wanneer de basisschoolperiode in zicht komt, betekent dit een hele nieuwe fase. Spannend voor de kinderen, maar zeker ook voor de ouders. Wij willen kinderen én ouders zo goed mogelijk ondersteunen en voorbereiden op deze nieuwe periode. Door nauw samen te werken met het basisonderwijs weten we wat daar speelt en wat er nodig is voor de stap naar de basisschool.

Kinderen vanaf 3 jaar gaan ’s ochtends samen met een pedagogisch medewerker kijken en spelen bij de kleuterklassen. Met deze peutergroep biedt onze kinderopvang kinderen een nog betere voorbereiding en doorstroom naar de basisschool. We gaan onder andere aan de slag met de fijne motoriek, taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling..

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Pedagogisch beleid

De basisdoelen en speerpunten van ons pedagogisch handelen.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Schroder vd Kolklaan 1
  3734 VH Den Dolder
  Tel. 06 – 252 601 87

  LRK 121982634

  Openingstijden vanaf 1 januari 2018

  Maandag
  08.30 – 12.00 uur
  Dinsdag
  08.30 – 12.00 uur
  Woensdag
  08.30 – 12.15 uur
  Donderdag
  08.30 – 12.00 uur
  Vrijdag
  08.30 – 12.00 uur

  Leonie van Duren
  clustermanager
  tel. 06 - 131 784 76
  l.vanduren@kindenco.nl
  Nadine Roelofs
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 345 510 36
  n.roelofs@kindenco.nl
  Jacqueline van Woudenberg
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 110 775 23
  j.vanwoudenberg@kindenco.nl