Peutergroep Diemen: Noorderbreedte

 1. VVE-gecertificeerd

  Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier hun taalachterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

 2. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

 3. Lange historie

  De peutergroepen op Noorderbreedte hebben een lange geschiedenis in Diemen. Eerst als zelfstandige vestigingen Kloddertje en Tuimelaar en daarna een aantal jaren onder de vlag van Stichting Welzijn Diemen. Sinds 2017 valt deze locatie onder KMN Kind & Co. Sommige medewerkers zijn al bijna 25 jaar een vast gezicht op deze peutergroepen en daar zijn we trots op.

 4. Vaste medewerkers

  Om te bereiken dat een kind zich bij ons emotioneel zo veilig mogelijk voelt, vinden wij het belangrijk dat vertrouwde personen het kind verzorgen. Wij zorgen er daarom voor dat elke groep vaste pedagogisch medewerkers heeft. Er zijn per groep 2 of 3 vaste medewerkers waarvan er elk dagdeel 2 aanwezig zijn. Welk dagdeel uw kind ook komt, hij/zij ziet dus maximaal 3 verschillende gezichten.

 5. Doorgaande lijn

  Iedere dag ontmoeten onze peuters de kleuters van groep 1 en 2. Samen werken kinderen van 2,5 tot 6 jaar aan dezelfde thema’s. Deze doorgaande lijn  vinden wij de meerwaarde van een brede school met diverse partners.

 6. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt de Peutergroep Noorderbreedte?

De twee peutergroepen (de IJsberen & de Pinguïns) zijn gevestigd in de prachtige, nieuwe en moderne brede school Noorderbreedte. De locatie ligt aan de rand van Diemen-Noord en is daardoor prima bereikbaar met auto en fiets. Naast de peutergroepen verzorgt Kind & Co ook voor- en naschoolse opvang. Alles in hetzelfde pand: ideaal voor ouders met kinderen in diverse leeftijden.

Wat biedt Peutergroep Noorderbreedte?

In een mooi, licht en ruim pand met faciliteiten als een kinderkeuken en een speelzaal is het goed toeven. De twee peutergroepen (de IJsberen & de Pinguïns) op Noorderbreedte werken onderling en met school nauw samen. Elke peutergroep met 16 kinderen zit in een unit met de groepen 1/2 van de basisschool. Onze groepsruimtes zijn, net als die van de basisschool, kleiner gemaakt waardoor er een groot leerplein is ontstaan waar onze kinderen en de kinderen van de basisschool elkaar ontmoeten, samenwerken, van elkaar leren en hun talenten ontplooien. Thema’s en hoeken worden gezamenlijk met school voorbereid. De peutergroepen gebruiken de methode Uk & Puk als leidraad om de thema’s uit te werken. Ook ouders worden betrokken bij diverse thema-activiteiten zodat thuis en Noorderbreedte zoveel mogelijk met elkaar verweven zijn.

De ontwikkeling van de kinderen wordt gevolgd en met ouders besproken. Kinderen die dat nodig hebben, kunnen extra ondersteuning krijgen. Als de kinderen naar de basisschool en naar de BSO gaan, wordt de informatie van de ontwikkeling van het kind overgedragen aan de basisschool en BSO. Hierdoor is er sprake van een doorgaande leerlijn en een geleidelijke overstap van peuter naar kleuter.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Vogelweg 4
  1111 WD Diemen
  Tel. Groep 1 (de IJsberen)
  020 – 600 10 66
  Tel. Groep 2 (de Pinguïns)
  06 – 820 916 16

  LKR 969596224

  Maandag
  08.15 – 11.45 uur
  Dinsdag
  08.15 – 11.45 uur
  Woensdag
  08.15 – 11.45 uur
  Donderdag
  08.15 – 11.45 uur
  Vrijdag
  08.15 – 11.45 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Annet Zwart
  clustermanager
  06 – 814 269 40
  a.zwart@kindenco.nl
  Sabine Charpentier
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 124 297 090
  s.charpentier@kindenco.nl