Peutergroep De Meern: De Meern | Kind & Co

Peutergroep De Meern: De Meern

 1. VE-gecertificeerd

  Dit is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Voor kinderen met een VE-indicatie besteden we extra aandacht aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren.

 2. Methode Puk & Co

  Er wordt gewerkt met de methode Puk & Co. Deze methode stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel.

 3. Eigen buitenspeelplaats

  Er is op het grote speelplein een afgesloten deel alleen voor de peutergroep. Er is een zandbak en de kinderen kunnen hier heerlijk spelen met de (loop)fietsjes, hoepels, loopklossen en ballen.

 4. Betrokken medewerkers

  Onze medewerkers zijn zeer betrokken en kijken per kind wat er nodig is voor de ontwikkeling. Ze zijn ook laagdrempelig te benaderen voor vragen.

 5. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt peutergroep De Meern?

Peutergroep De Meern is samen met buitenschoolse opvang Kronkel gevestigd in Openbare Montessori Basisschool de Meander in het oude centrum van De Meern, middenin Leidsche Rijn.

Wat biedt peutergroep De Meern?

De peutergroep zit in een eigen lokaal, met leuke speelhoeken: een huishoek, bouwhoek, knutselhoek, leeshoek, themahoek en zand- en watertafel. In overleg met de school kunnen we ook gebruik maken van de gymzaal in het gebouw. Daarnaast hebben we een eigen buitenspeelplaats met grote zandbak.

Bij peutergroep De Meern komen kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud om te spelen en te leren. Uw peuter krijgt hier de mogelijkheid om taalvaardigheid, sociaal-emotionele en motorische vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast kan uw kind lekker samen spelen met leeftijdsgenootjes. Op deze manier kan uw kind goed van start op de basisschool.

Op de peutergroep wordt gewerkt met een erkende methode (Puk & Co) om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Dit gaat veelal aan de hand van thema’s die centraal staan. We doen spelletjes, zingen liedjes, lezen voor, tekenen en spelen natuurlijk lekker buiten. Zo leren de kinderen spelenderwijs nieuwe dingen.

Voorschoolse educatie (VE) peutergroep

Dit is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Dat betekent dat we voor kinderen met een VE-indicatie extra aandacht besteden aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren. Dat doen we omdat kinderen juist als ze jong zijn snel en makkelijk een taal kunnen leren. Zo kunnen ze goed van start op de basisschool. Meer informatie over VE-peutergroepen kunt u hier lezen.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Centrumlaan 1
  3454 CX Utrecht
  Tel. 06 – 131 358 22
  LRK 338108270

  Maandag
  8.15 tot 13.35 uur
  Dinsdag
  8.15 tot 13.35 uur
  Woensdag
  8.15 tot 13.35 uur
  Donderdag
  8.15 tot 13.35 uur
  Vrijdag
  8.15 tot 13.35 uur

  Lisa Duurkoop
  clustermanager
  tel. 06 - 589 421 37
  L.Duurkoop@kindencoludens.nl
  Soraya van Buuren
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 203 665 57
  s.vanbuuren@kindenco.nl
  Melanie Fränkel
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 311 015 33
  m.fr@kindencoludens.nl