Peutergroep Nieuwegein: Batau

 1. Doorgaandelijn met BSO

  Er is een vast team voor BSO en peutergroep. Hierdoor is er een fijne overgang voor het kind van peutergroep naar BSO.

 2. Uitdagende ruimte

  Een gezellige ruimte met hoekjes om te koken of te bouwen.

 3. VVE-gecertificeerd

  Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier hun taalachterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

 4. Uk & Puk

  Kind & Co werkt met het totaalprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters door actief spel. Lees meer

Waar ligt peutergroep Batau?

Peutergroep Batau is gevestigd in de wijk Batau Noord in Nieuwegein en onderdeel van Kindcentrum Batau. Hier worden kinderen van 0-13 jaar opgevangen. In dit gebouw zit ook de deel van de Veldrakkerschool. De omliggende scholen zijn De Veldrakker en Lucas Batau.

Het is een eigentijds, multifunctioneel gebouw waarin kinderdagverblijf, peuteropvang, basisschool en de BSO nauw samenwerken. Het kinderdagverblijf en de peutergroep hebben een eigen ingang voor ouder(s)/verzorger(s).

Wat biedt peutergroep Batau?

De peutergroep heeft de beschikking over een mooi en licht lokaal. Daarbij is er een aparte buitenspeelruimte. De kinderen kunnen naar hartenlust spelen, ontdekken, knutselen en buiten spelen. Zowel bij het kinderdagverblijf als op de peutergroep wordt gewerkt met het educatieve programma methode Puk & Co. Kinderen leren op een speelse manier aan alle ontwikkelingsgebieden. Er is een ruim activiteitenaanbod waarin kinderen de keuze kunnen maken tussen binnen- en buitenspel, een motorische of natuurgerichte activiteit, een creatieve of een cognitieve activiteit.

Er wordt ook opvang geboden voor kinderen met een VE indicatie. Deze indicatie wordt afgeven door Jeugdgezondheidszorg (JGZ). De VE-indicatie is geldig vanaf 2 jaar tot aan de eerste twee groepen van de basisschool.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Heemraadweide 1-3
  3437 CA Nieuwegein
  Tel. 030 – 603 29 29
  LKR 289841719

  Maandag
  08:30 tot 12.30 uur
  Dinsdag
  08:30 tot 12.30 uur
  Woensdag:
  08:30 tot 12.30 uur
  Donderdag
  08:30 tot 12.30 uur
  Vrijdag
  08:30 tot 12.30 uur

  Tijdens schoolvakanties gesloten.

  Gerda Bonouvrié – Spee
  clustermanager
  tel. 06 - 102 645 53
  g.bonouvrie@kindenco.nl
  Patricia Toet
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 260 605 04
  p.toet@kindencoludens.nl
  Annabel Schoorl-Bliemer
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 453 299 43
  a.bliemer@kindencoludens.nl